Maanantaina oli kiireinen päivä ja illan viimeisenä hommana oli tokotreenit. Meitä ei ollut kuin kaksi joten aika yksilöllistä ohjausta tuli tällä kertaa.

1.harjoitus: Perusasentotreeniä. Nuka äänteli aluksi mut sain sen hiljenemään. Tosi hienoja perusasentoja lopuksi ja vielä vaikeista kulmista.

2.harjoitus: Luovutusasentoja. Tein sekä puu- että metallikapulalla muutama oikein suora ja sit jokunen kiero. Näitä pitäis muistaa treenata enemmän.

3.harjoitus: Hyppynouto. Oikealle vinoon heitettyjä treenatessa piti hieman auttaa et muisti tulla hypyn kautta. Mitä lähempänä estettä ja vinossa sen hankalampi on tuoda hypyn kautta. Metalli oli tarkoitus tehdä suorana mut meni hieman vinoon vasemmalle mut hienosti pikkukoira sen haki.

4.harjoitus: Kaukokäskyt. Pohdittiin pitkään miten saataisiin Nukalta tuo takajalkojen liikkuminen pois ja nyt kokeillaan vanhanaikaista pöytä menetelmää ku siinä ei voi liikkua tai tipahtaa. Testattiin tätä ja saatiin muutamia suorastaan loistavia toistoja ja pääsin jopa muutaman metrin päähän koirasta. Toki tämä täytyy mahdollisimman pian häivyttää pois jotta saadaan toiminta siirtymään maahan. Kisoissa kun noita lautoja ei saa käyttää.

5. harjoitus: Seuraaminen vaihtelevilla nopeuksilla. Alussa Nukalla ääntelyä. Hieman meinasi painaa mutta tasoittui kyllä. Toi seuraaminen on hienoa. Nyt vaan taas täytyy palkata ulos jotta ei tiivisty lisää tuo seurauspaikka.

Yleisesti täytyy alkaa treenaamaan tuota paikkaistumista ku nyt tuntuu et lähtee mukaan tai menee maahan ku jättää istumaan. Evl:ssä ku tulee kuitenkin sitten eteen tuo istuminen.

Agitreeneistä ei kauheesti ole raportoitavaa. Silloin ku koira malttaa keskittyä tekemiseen eikä sählää sujuu radat hienosti kun ei malta keskittyä rimat lentelee. Kepeille ei osaa suoraa edestä päin mennä vauhdissa joten tätä täytyy nyt muistaa treenata. Virettä pitää saada alas et saadaan noi rimat pidettyä ylhäällä. Voipi olla ettei me tämän kevään aikana päästä starttaamaan ku noi rimat on niin iso ogelma mut ei pidetä kiirettä vaan tehdään rauhassa ja kisataan sitten ku alkaa näyttämään paremmalta.

Tunnaria ollaan tehty melkeen joka toinen päivä ja vaan 2 toistoa per kerta. Muuten vire nousee liiaksi ja ei malta haistella. Hienosti pikkukoira tuntuu hoksanneen idean nyt aattelin et vois sisällä lisätä kapuloita ja viedä nuo 3 kepin viritelmän pihalle. Kapulan hajustusaikaa pitäisi ruveta myös vähentämään ja matkaa pidentämään.

Luonnetesti on maksettu ja ilmoittautumistiedot ovat kirjekuoressa matkalla postiin. Mielenkiintoinen nähdä mitä Nukasta meinaavat tuomarit.