Tänään alkoi pentuagility. Nuka oli aivan mielissään kun tulimme tuttuun kurssipaikkaan.

 

Ensimmäisenä treenasimme luoksetuloa; jätettiin koira istumaan ja siitä sitten kutsuttiin luokse. Tämähän oli Nukalle jo tuttu ja helppo harjoitus.

 

Toisena oli käteen tulo harjoitus; Jätettiin koira istumaan, nami koiran puoleisessa kädessä (selkä koiraan päin, katsotaan olan yli koiraan) pyydettiin koira luokse ja samalla liikuttiin eteenpäin. Vaikeutena tässä on se ettei Nuka pysy paikallaan kun käännän sille selän. Lisää paikallaolo harjoituksia.

 

Kolmantena harjoituksena oli pyörittää koiraa itsensä ympäri. Vasen kierros oli selvästi Nukalle se vaikeampi kierros, joten treenataan sitä hieman enemmän.

 

Neljäs harjoitus oli eteenmeno; Makupala laitetaan lautaselle yhdessä koiran kanssa ja sitten mennään parin metrin päähän ja kysytään; Missä makupala? Missä, missä? kun koira vetää makupalaa kohti annetaan käsky eteen ja päästetään koira makupalalle. Tämä tuntui myös aika helpolta mutta treenataan pitemmällä matkalla.

 

Viides harjoitus; Hyppy (rima maassa) makupala kupin avulla. Käytiin taas koiran kanssa laittamassa makupala kuppiin, palattiin hyppyesteen taakse ja taas missä makupala ja hyppy käskyllä päästettiin koira taas makupalan kimppuun. Tässä ei mitään kummempaa hyvin tuo lähti.

 

Kuudes harjoitus; Suora putki. Minna piti koiraa kiinni ja itse huudeltiin sieltä toisesta päästä koiraa mukaan. Tultiin tosi lujaa ja nätisti sekä lyhyt että pitkä putki. Kiihtyvyys ainakin 1000 kun muut kutsuivat omia koiriaan, haukkui ja kiskoi huutajan tykö. Mikähän tähänkin avuksi?

 

Seitsemäs harjoitus; Rengas. 1. Minna piti koiraa kiinni ja sit kutsuttiin toiselta puolelta renkaasta läpi. Ei minkäänlaista ongelmaa. 2. Minna vei namin makupala kuppiin ja sitten itse ohjattiin remmillä koira renkaaseen. Ekalla kerralla meinasin näyttää kädellä mistä pitää mennä. Viime hetkellä muistin ettei niin saa tehdä. Toinen kerta sujui paremmin. Nukalla ei tässäkään mitään ongelmaa. Jos ei tuota kiihtyvyyttä oteta huomioon.

 

Kahdeksas harjoitus; Mutkalla hyppy: Koiran tulisi kulkea koko liikerata taipuneena. Aluksi ohjaaja lähettää koiran toisella kädellä ja ottaa vastaan toisella. Ohjaaja katsoo esteen siivekettä ja seisoo keskellä koiran liikerataa. Tämä harjoitus sujui kohtuullisesti mutta vaatii paljon harjoitusta jotta sujuu kuin itsestään. Yritän liittää tähän jossain vaiheessa kuvan niin muutkin ymmärtää mitä tarkoitan.

 

 

 

Yhdeksäs harjoitus; 2on-2off kontaktin alkeisopetus. Pyydetään koira kiipeämään kontaktille siten että takajalat ovat kontaktilla ja etutassut maassa. Tässä meillä on tosissaan harjoittelemista. Miten saan Nukan nousemaan kontaktille ensin kokonaan? Muutamia todella onnistuneita harjoituksia tässäkin. Tämän harjoittelu on erityisesti kotiläksynä. Ajattelin käyttää pesuvatia jonka käännän väärinpäin maton päälle ja käskyksi otan alas. Tämän harjoittelu tulee olemaan mielenkiintoista ja taidan myöskin Ukon kanssa tätä kokeilla.

 

Viimeinen harjoitus; Suora putki ja sen jälkeen hyppy minkä takana on makupalakuppi. 1. Minna piti koiraa ja ohjaaja kävi viemässä makupalan kuppiin ja jäi makupalakupin viereen kutsumaan koiraa. 2. Alku samalla tavalla mutta ohjaaja palasi putken ja hypyn väliin ja ohjasin koiran hypylle ja siitä edelleen makupalakupille. Nukalla vauhtia sata lasissa ekalla meni ohi kupista ja käänty takaisin tokalla kerralla jarrutus niin kova että meinasi lentää nokalleen. Kiihtyy muista aivan hirveesti; tähän täytyy puuttua nyt heti. Täytynee kaivaa netistä tietoja millä tavalla tuota asiaa ovat muut hoitaneet/korjanneet.