Eilen illalla lähdin paimennustreeneihin ja mietin mennessäni et onko tässä järkeä ku koko kesän on tuntunut et koira menee enemmän takapakkia ku eteenpäin. Niin se vaan yllätti mut tuo pieni paimenkoira.

Ensimmäinen kaari vasempaan oli suorastaan huikea eikä edes lopussa leikannut hirveästi. Toinen kaari vasempaan ihan yhtä hyvä. Oikea kaari hyvä hieman enemmän jouduin auttamaan jotta jatkoi ihan taakse. Tässä välissä (piti siis lähettää oikealle mut lähetin vasemmalle) hieno vasen. Sitten oikein hyvä oikea josta nosto ja kuljetusta vähän matkaa.

Seuraavaksi kokeiltiin vasenta kaarta täydellä matkalla. Ite seisoin pari metriä koiran edessä. Hieno vasen kaari lopussa leikkasi hieman. Siitä nosto ja kuljetus ohjaajalle. Ohjaaja käski koiraa väärään kohtaa maahan jolloin lampaat valuivat oikealle. Muuten oikein mallikasta työtä koiralta (ohjaajalla olisi kehittymisen paikka)

Sitten pätkä perinteistä kuljetusta ja sitten poispäin kuljetusta. Sähläykseksi meni ja kysyin miten mä saan koiraa sinne minne haluan ja johan rupes sujumaan. Tehtiin tosi pitkä pätkä poiskuljetusta ja mä olin varmaan 20m koiran takana. Nyt se jopa näytti paimenkoiralta.

Lopuksi pari jakoa. Muuten oikein hyvin kuhan ite muistan seurata lampaita ja rauhottaa koiran ennen ku käsken sen ajaa. Nyt on taas toiveita et tuosta oikeesti tulee jotakin. Ilmeisesti mun jämäkämpi ote koiraan ja sen aikuistuminen on tehny koiralle tosi hyvää ja nyt alkaa kaikki toimimaan.

Nuka muuten mitattiin pikaisesti agitreeneissä ja se on 44,5 cm eli 1,5 cm liian korkea mediluokkaan. Harmi olis ollu helpompi tuon koiran kanssa joka tiputtelee rimoja ni matalammilla hypyillä.