Yhden kerran jo hävitin kaikki tekstit!

 

Meillä oli Nukan kanssa yksityistreenit joissa hain apua; seuraamiseen, sivulle tuloon, noutoon ja paikalla oloon sekä istuen että maaten.

 

Seuraaminen:

Nuka teki muutamia tosi hienoja pätkiä. Siis itse mokasin kun olen opettanut tuon koiran seuraamaan follow käskyllä ja nyt sitten yritin käyttää seuraa käskyä. Ei kai se nyt osaa seurata jos ei sitä ole tuolla käskyllä edes opetettu. Siis omistaja opettelemaan käsky että koira voi tehdä sen minkä jo osaa. Käsi alas ja sivulle. Namista irti.

 

Sivulle tulo:

Tätähän emme ole hirvittävästi treenanneet kun pilasin sen aikanaan Ukolta ja päätin et hankin ensin kunnon ohjeet ja sitten treenataan. Innostamista, innostamista ja innostamista oli tämän homman isoin juttu ja opettelun paikka myös ohjaajalle. Lisäksi toistoja käskysanalle erittäin paljon. Ohjaajan liikkeet pieniksi ja painostus pois eli hartialinja suoraa eteenpäin.

 

Nouto:

Nukahan vaan heittelee kapulaa, vaikka leluja se tuo kiitettävästi minulle. Tähän saatiiin kaksi eri harjoitusta: Ensinnäkin pito harjoituksia irti vasta kun annetaan käsky. Toisena sitten treenataan vaan kapulan heittelyä ja houkutellaan koira luokse kapulan kanssa jos koira tiputtaa kapulan ei kehuta eikä naureta vaan otetaan ja heitetään kapula uudestaan. Aina kun kapula on suussa kehutaan ja pyydetään luokse.

 

Paikallaolot:

Istuen kestää jo hyvin myös häiriötä. Siirrytään edestä pikkuhiljaa sivulle seisomaan josta koira sitten vapautetaan. Taas ohjaajan pitää muistaa ne hartiat.

Maahan ei kestä vielä hirvittävästi häiriötä tässäkin siirrytään jo sivulle josta palkka ja vapautus, pois lähdössä käännetään selkä mutta pidetään katse vielä koirassa.

 

Paikallaolot olivat Minnan mielestä erittäin hyviä tuon ikäisellä koiralla joten jatkamme treeniä tällä pohjalla.