Nuka perhonen aloitti juoksut joita varten olin pitänyt taukoa, joten otin sitten varakoiran kurssille eli Ukko pääsi agiradalle. Jännityksellä odottelin et mitähän siitä tulee ku kontakteja on reenattu joskus viime kesänä ja muutenkin ollaan agia tehty ennen lumia.

Aloitettiin putkeen lähetysharjoituksilla: Ihmeellisesti se ei sinne putkeen välillä osannut mennä mut teki silti aika kivasti. Mahtava katsoa koiraa jonka kanssa ei tarvi huolehtia pysyykö rimat ylhäällä.

Keinu oli seuraavana vuorossa. Viimeksi ku ollaan keinua tehty niin tuo teki lentokeinun. Nyt sit syötiin nakkia aika paljon siinä keinulla ja 3:lla kerralla ei niin hirvittäny.

Sitten tehtiin irtoamisharjoituksia pienellä suoralla pätkällä; hyppy-lyhyt pituus-putki sen jälkeen ku ukko hoksas et perillä saa Minnalta makkaraa oli ihan sama vaikka jäin lähetyksen jälkeen seisomaan paikoilleen.

Rata1: Rengas-hyppy-pituus-putki-pituus-hyppy-rengas. Tässä vaiheessa Ukon kiekat nousi ja rengas oli ihan sikavaikee este; meni vierestä, alta, välistä. Jouduin ihan ottamaan pannasta ja hyppäyttään sen yli siitä. Takasin tullessa törmäs renkaaseen aika pahasti. Mut Ukko ei ole koskaan oikein hahmottanu tuota rengasta mut kesällä otetaan se ihan tehotreeniin.

Tehtiin puomi yksittäisenä esteenä; Ukolla sujui hyvin ja jopa pysähtyi kontaktille.

Rata2: Hyppy-hyppy-puomi-hyppy-rengas-hyppy-pituus-hyppy-putki-hyppy-pituus-hyppy-rengas-hyppy-puomi-hyppy-hyppy. Tässä vaiheessa puhuin Minnan kanssa et yritän Ukonki kanssa silleen et en puhu sille mitään. Eka kerran puomilla ite kiritin koiraa ja siitä syystä meni ihan pipariksi. Renkaasta ohi. irtos hyvin putkeen. Renkaasta ohi. Hidastin ite puomille teki tosi hienosti. kaks viimestä hyppyä aivan tosi hienosti.

Keppejä. Verkotetut+ohjurit 6 kepit. Piti ohjata Ukkoa pannasta ku meni sen verran huonosti. Hyppäs aina yli.

Rata3: Hyppy-putki-hyppy-kepit-hyppy-putki-hyppy. Jouduin ottaan pannasta kiinni kepeillä toka putkella pysähdyin ja sen takia Ukko ei irronnu putkeen. Hypyt ja muu ohjaus hyvä.

Hienosti toimi tuo koira pitkän tauon jälkeen. Nukaan verrattuna Ukko kiihtyy nopeemmin ja irtoaa paremmin mutta ottaa herkemmin paineita mun ohjauksista. Ukkolla on hyvä harjoitella tota hiljaa olemista ku menee radat ihan plörinäksi jos puhun jotain. Odotusajat oli mahtavia; ihan sikana tullu malttia tolle koiralle. Hieman piipaa mut ei huuda ja ei revi remmissä. Rataantutustumisessa odotti ihan hiljaa. Kyllä täytyy miettiä jos ton kanssa suuntais myös kisaamaan tai ainakin treeneihin kesällä.