Tänään oltiin Nukan kanssa tokokokeessa Kalajoella. Itseä meinasi, viime kokeen mentyä mönkään, jännittää ihan hirveesti. Yö tuli lähinnä torkuttua. Nuka herätteli 5 aikaan ja 7 aikaan noustiin sit aamukahville ku neiti päätti et nyt jos ei pääse pissalle ni pissaan sänkyyn. Kisajärjestelyt olivat hyvät ja oikein iloista porukkaa oli kisoja järjestämässä. Alossa oli 7 koiraa Nukan lisäksi 3 bortsua ja niiden lisäksi oli espanjanvesikoira, snautseri ja kroatianpaimenkoira. Paikallamakuu oli kahdessa ryhmässä ja me startattiin numerolla 6. eli toiseksi viimeisenä.

1. Luoksepäästävyys 1X10=10:

Hyvä!

2. Paikallamakuu 3X8=24

Nuka oli kahden uroksen välissä. Toinen uroksista katteli Nukaa jo ennen ku mentiin kehään. Oisko ehtiny 30s mennä ni oli jo Nukan tykö menossa ja tässä vaiheessa aattelin et o-ou nyt se ärähtää sille ja siinä on sit meidän kisa. Tuomari onneksi oli lähellä ja esti uroksen pääsyn Nukan iholla. Parasta oli et Nukalla ei eväkään värähtänyt vaikka tuomari ja outo koira heilui vieressä. Jouduin ylösnoustessa antamaan tuplakäskyn mistä sit meni tuo 2 pistettä. Tuomari kehui Nukan paikallamakuuta hienoksi. Yhdesti se haisteli et varmaan ois puol pistettä siitä ottanut jos ois noussu sillä ekalla käskyllä ylös.

3. Seuraaminen kiinni 2X7½=15

Nuka oli hieman päivälenkillä. Haisteli oli välillä edellä, jäljessä ja remminpäässä sivulla. Perusasennot oli hyvät. Nyt ei kuitenkaan jätättänyt käännöksissä yhtä paljon ku Torniossa ja piti välillä ihan hyvää kontaktia. Juoksuosuudet hyvät.

4. Seuraaminen irti 4X9½=38

Tämä oli ominta Nukaa. Puolikas piste lähti siitä sivusuunnassa seilaamisesta. Suositteli lisää treeniä; pitkiä pätkiä ja palkata tarkasti vain kun se on oikeassa paikassa.

5. Liikkeestä maahan 2X9½=19

Puolikas lähti siitä et Nuka meni vinosti maahan.

6. Luoksetulo 3X10=30

Hieno!

7. Liikkeestä seiso 2X0=0

Mun käsky tuli hieman kimeesti ja maahan se meni. Arvasin sen jo siinä vaiheessa ku päästin käskyn ulos. Tämä harmittaa koska oli pelkästään mun moka.

8. Hyppy 2X10=20

Hieno!

9. Kokonaisvaikutus 1X10

Tuomari kehui työskentelyä iloiseksi ja yhteistyötä hienoksi. Tuomari oli mukava ja arvosteli tiukasti mutta reilusti.

Yhteispisteet 166/200 1. tulos ja sijoitus 4.