Hieman haikein mielin lähdettiin tiistaina Nukan kanssa kauden viimeiseen paimennusiltaan. (mahdollista on että treenejä vielä on mutta ne ovat yksittäisiä ja riippuvat lähinnä keleistä) Mietin ja toivoin että treenit menisivät hyvin jotta olisi mukava päättää kausi.

Tällä kertaa olimme paimenessa suoraan puoli tuntia. Ensiksi teimme haun ja siitten kuljetimme lampaat tolpan kanssa samalle linjalle. Tämä sujui ok lukuunottamatta Nukan vauhtia joka oli aivan hirvittävä. Sitten minä ja koira tolpalle ja siitä haku-nosto-ohjaajalle kuljetus ja tolpankierto. Kuljetuksessa liikaa vauhtia ja tolpankieto ihan pipariksi. Tätä sit jankattiin ees ja taas. Ohjaaja koko ajan myöhässä ja koiralla liikaa vauhtia tolpan kierrot ei sujuneet sitten millään. Positiivista on että koira teki hienoja hakuja oikealle (lampailla hirvittävä veto oikealla olevalle portille ja muiden kaiffareiden tykö toiselle laitumelle) koko ajan.

Edettiin sit portille perinteisellä kuljetuksella ja sitten ohjaaja käänsi lauman väärään suuntaan. Pätkä poispäin kuljetusta muuten ok mut koiralla liikaa vauhtia. Tässä vaiheessa koira alkoi olla jo ihan poikki joten lopetettiin.

Treeneistä jäi mukava fiiilis. Kaaret oikein hienoja. Nyt täytyy keskittyä vauhdin säätelyyn sekä ohjaajan käskyihin ja varsinkin niiden oikea aikaisuuteen. Tähän minna antoi vinkin treenata lammaspelillä mikä löytyy netistä: http://www.sheepgame.co.uk/launch.php Joten nyt on talveksi treenittävää. Tokihan olen miettinyt et pitää kokeilla päästä vaikka yksärinä treenaamaan joku päivä minnalle vielä tälle syksyä. Nimenomaan tuota tolpankiertoa ja poispäinkuljetusta.