Paimennustreeneihin suunnattiin eilen illalla. Oltiin toinen koira joka meni lampaille. Nuka oli mukavalla tuulella lähtiessä. Maahanmeno käskyt toimi ja ei vetämistä ja huutelemista vaikka hengattiin laitumen laidassa ekan koiran tehdessä töitä. Tässä suhteessa koira on kehittynyt todella paljon.

Ensimmäinen pätkä tehtiin pikku aitauksessa. Aloitettiin remmissä ja poispäin kuljetuksella. Nuka yritti ensin taas vaan flänkätä mut tarpeeksi pitkään ku jatkettiin niin rupes tulemaan oikein hyviä pätkiä. Seuraavana oli vuorossa sisä- ja ulkoflänkit molempiin suuntiin. Vasen oli yllättäen paljon tiukempi kuin oikea ja jouduin auttamaan vahvasti omalla liikkumisella koiraa. Pitäis muistaa et suunta käskyä ei sanota ku yhdesti sit käsketään koiraa pois ja uhataan kepakolla. Kyllä tää paimennus on vaikeeta. Koira kuitenki toimi taas paremmin ku edellisellä kerralla ja lisäksi kontakti muhun on vähentyny tosi radikalisti mikä on ainoastaan hyvä asia.

Toisella pätkällä lähdettiin isolle pellolle. Aloitettiin poispäinkuljetuksella mikä ei meinannut sujua ollenkaan. Minna mainitsi et vaikutan epävarmalta mikä taas saa koiran epävarmaksi. Kotiin ajaessa mietin tätä ja aina noissa poispäinkuljetuksissa mietin et mitä käskyjä mun pitää antaa et saan koiran oikeaan kohtaan. Tästä tietenki tulee se epävarmuus ja koirakin muuttuu epävarmaksi ku ei ohjaajakaan oikein tiedä et mitä tehdä. Tehtiin perinteinen kuljetus ja saatiin siinä oikein hieno pitkä ja suora linja. Omalla mokalla olisin menettänyt pisteitä ku käskin koiraa hidastamaan ja se kääntyi pois lampaista. Täytyy siis treenata hidastamista ilman et koira jättää lampaat. Sitten sisä ja ulkoflänkit; vasen taas suppeampi. Oikealle oli oikein hieno kaari. Tehtiin vielä pidempiä hakukaaria, hitsi ku tekee tiukasti joudun ite liikkumaan ja ajamaan koiraa kauemmas. Jatketaan treenausta ja katotaan miten edetään.

Kokonaisuutena treenit olivat huomattavasti paremmat kuin edellisit. Olen toiveikas et tästä vielä päästään eteenpäin. Vaikea laji tämä paimennus ku ohjaaja ei osaa ja koira toimii vaistoillaan. Toivotaan että harjoittelu tekee mestarin.