Nukan kanssa lähdettiin eilen parin tunnin voi evl kurssille Ouluun. Kouluttajana Sirja. Kauheasti uusia ideoita jäi mukaan. Kun palkkaat koiraa mieti mistä palkkaat.

Aloitettiin paikkamakuulla:

Nuka vaikutti Sirjan mielestä epävarmalta ja saatiin ohjeeksi palata näkyville ja kasvattaa koiran turvallisuuden tunnetta. Lisäksi tulisi treenata lisää häiriössä. Piilossa vain pieniä hetkiä.

Seuraaminen:

Perusseuraaminen oli taas parasta Nukaa taputuksiin reagoi edelleen mutta ei yhtä voimakkaasti kuin edellisissä treeneissä. Sivuaskeleissa oikealle lähdetään ulommalla jalalla ja ristiaskel otetaan lyhyenä jolloin koira ei tule niin lähelle. Vasemmalle lähdetään koiran puoleisella jalalla ja päänkäännöksellä kerrotaan koiralle et mennään vasemmalle ennen liikkeelle lähtöä. Peruutukseen voisi miettiä eri käskyn ja lähteä ulommalla jalalla. Täytyy muistaa että koira ei saa palkata jos se seuraamisessa jää seisomaan ohjaajan pysähtyessä. Jännityksellä voi nostattaa koiraa.

Ruutu:

Ohjeeksi lähettäessä katso ruutua, älä koiraa. Palkka näkyvissä jolloin ruutuun saadaan vetoa. Matkaa pidennetään nopeasti. Läheltä ohjauksia ruutuun. Ensin vain toiselta puolelta per harjoitus. Myöhemmin molemmin puolin. Kävele ensin koiran edessä ja siitä sitten poistuminen. Älä aina palkkaa koiraa sitä kohti kävellessä vaan myös käännöksen jälkeen. Kutsuttaessa. Kännä päätä ja aluksi pidä lelu/makupala kädessä. Yhdistä merkki ja ruutu nopeasti. Käytä aluksi eri näköistä merkkiä ja ruutumerkkejä.

Kaukot:

Seiso-istu-seiso. Koiran lähellä makupalat ei käsissä. Älä koske koiraa ei yhtään liikkumista.

Tunnari:

Lyhyt matka, rauhallinen mielentila, aina perusasennosta(rauhoittaa), palkkaus makupalalla ei lelulla. Jos koira ei lähde anna lisäapu liikkeellä ei käsimerkillä.

Noutojen luovutukset:

Hieman ennen ku koira alkaa kääntymään sivulle annetaan sivulle käsky. Tällä vahvistetaan oikeaan asentoon tulemista.

 Ohjattu nouto:

Tätä ei treenattu itse mutta vinkit täytyy kirjoittaa ylös. Heti kolme kapulaa jos yrittää ottaa keskimmäisen kielto. Mahdollisimman pian siihen että joku muu vie kapulat. Aina ei tarvi vaatia luovutusta vaan palkka siitä kun koira nostaa oikean kapulan. Näin vahvistetaan suuntia. Merkki nopsasti mukaan. Muista koiran oikea ja vasen ei omat oikea ja vasen.

Liikkeestä istuminen:

Vahvista suullista käskyä. Pyri käsimerkin poisjättämiseen mahdollisimman pian.

Tämmöisillä eväillä jatketaan treeniä ja toivottavasti ensi vuonna päästään jo voittajaluokassa starttaamaan.