Mistähän aloittaisi. Nukan kanssa ollaan tehty nyt 2 kertaa 2km:n pyörälenkki ja hienosti menee. Takaapäin tulevat autot aiheuttavat hieman kiinnostusta mutta niistä selvitään tiukalla kiellolla. Pääasiassa lenkit mennään tasaista ravia. Hienonnäköistä tuo neitin ravi; pää laskee, häntä pysyy selkälinjan alapuolella ja nokka kohti menosuuntaa. Voi hiisi ku sais tuon juokseen tuolla tavalla kehässäkin.

Ukollahan löytyi pitkänä perjantaina erittäin kova patti selkärangan vierestä. Lisäksi koira hivutti takajaloilla ja seisoi banaanina. Hieman sitä aristi mutta koska koira ei ollut kuoleman kielissä emme lähteneet sitä viemään eläinlääkäriin pyhinä. Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina pääsimme ell:lle ja siellä otettiin röntgenkuvia selästä ja paineltiin pattia. Mitään ei oikein löytynyt ja eläinlääkäri totesi että se on todennäköisesti joku lihaspatti (?) ja saatiin viikoksi kipulääkettä ja remmilenkitystä. Torstaina Ukko oli hyvin väsynyt ja ei halunnut ulkoilla myös patti oli hieman kasvanut. Perjantaina soittelin uutta aikaa ja saatiin se seuraavan viikon tiistaille ja samalla määräys lopettaa kipulääkitys. Tiistaina selkäpatista otettiin koepalat ja luvattiin että asteittain voi liikuntaa lisätä. Eläinlääkäri myös ilmoitti ettei pattia todennäköisesti voi leikata vaikka se olisi mikä koska sijaitsee niin lähellä selkärankaan. Nyt on eka viikko mennyt ja tuloksien pitäisi tulla viimeistään viikon päästä.

Nukan kanssa tokottelimme oikein herraseurassa eli treeneissä oli 4 urosta ja Nuka-neiti.

1. Nouto. a) harjoiteltiin pelkkää luovutusta. Hienosti neiti teki paitsi ettei se aina osu istumaan ihan sivulle. Avuilla tulee oikein hienosti sivulle asti. b) harjoiteltiin paikallaan pysymistä kun heitetään kapulaa. Tämä olikin yllättävän vaikeaa ekalla kerralla mutta jo toinen kerta sujui hienosti. Itselle tässä tulee hyötyliikuntaa kun haen sen kapulan itse. c) muutama kokonainen nouto. Nämä sujui hyvin. d) Viimeisenä tehtiin liikkuroituna koko nouto. Ekalla heitolla Nuka lähti kapulan perään, uudella heitolla malttoi odottaa käskyä. Luovutusasento avuista huolimatta vino. Mutta kyllä pitää pikkukoirasta olla ylpeä. Se noutaa ja tykkää vielä sen verran et on aina ryntäämässä kapulan perään kun se heitetään.

2. Liikkeestä seiso. Tehtiin kokoliike liikkuroituna. Alkuseuraaminen aivan hirveää; painoi ja haukahti. Itse seisominen hieno. Paluu suoraa sivulle tosi hyvä. Nyt täytyisi vaan treenata sitä taaksepalaamista sen etupalkan kanssa.

3. Kontakti. Kaikilla ottivat tuossa seuraamisessa hieman häiriötä joten treenattiin ringissä kontaktia. Minna heitteli leluja ja Bonon omistaja liikuskeli. Nukalla pysyi kontakti kohtuullisesti mutta täytynee mennä treenaamaan tätä johonki kaupan oven viereen. Back to Basic.

4. Paikallaolo. Huoh! En nyt ymmärrä mistä tuo perään lähteminen on tullut. Nuka siis lähti samantien taas perään kun lähdin kävelemään. Kävin sen ilman puhumista kaulapannasta laittamassa takaisin maahan. Kuitenkin se osaa ton liikkeen. Tämän jälkeen ei aikomustakaan lähtä mihinkään. Siinä pysyi. Hieman käänteli päätään mut se nyt on aika tavallista tuon kanssa.

5. Liikkeestä maahan. Seuraaminen taas ihme painamista. Maahanmeno hyvä ja sivullepaluu hyvä.

6. Pitkä suora seuraaminen. a) Jouduin huomattamaan painamisesta. Tökkäsin jalalla ja murahdin. Tämän jälkeen kiva loppu. b) Minna heitteli leluja ja Bonon toinen omistaja liikkui. Nuka ottaa näistä aika paljon häiriötä joten lisää häiriötreeniä.

7. Lopuksi otin vielä Pummin omistajan kanssa paikallaolon lähdön. Nyt jätin odota käskyllä ja siellä pysyi. Täytynee ottaa tuo odota käsky paikallaolo käskyksi jos sillä saataisiin tuo pysymän paikallaan ku lähden. Se kuitenkin pysyy jos ei heti lähde ja jos se lähtee niin siinä menee 30 pistettä kokeessa.