Tämä viikonloppu on mennyt paimennuksen parissa. Eilen kyllä jännitti kurssille suunnatessa ku ei olla Nukan kanssa piiiitkäään aikaan päästy paimentamaan. Kurssi sujui hyvin ja hauskaa oli. Mielenkiintoisia koiria ja omistajia. Koko kurssin ajan oli mielettömän lämmintä ja koiran kanssa joutuikin olemaan tarkkana et sai sen juomaan ja viilentymään ettei iske lämpöhalvaus.

Eilinen päivä alkoi aamukahvilla ja teorialla. Käytiin läpi 1-luokan paimennusrata ja suurin piirtein mistä koirien kanssa aloitellaan. Käskyjen käyttö käsiteltiin myös. Ohjaajan valtti on maltti ja rauhallisuus jolloin koirakin on rauhallinen.

1. harjoitus: Aloitettiin Nukan kanssa suoraan isolla pellolla ja liinan laitoin ainoastaan varmuuden vuoksi. Aloitettiin serpentiineillä. Tehtiin hakuja oikealle ja vasemmalle. Oikea suunta oli huomattavasti parempi kuin viime kaudella. Hieman se on vielä tiukka ja tarvii painostusta ulospäin mut nyt ei yrittänyt mennä suoraan. Tehtiin myös poispäin kuljetusta pikku pätkä.

Tässä välissä pidettiin ruokatauko. Ei olisi kannattanut Apsilla tilata hamppariateriaa ku joutu 25 min ootteleen et sai eväkset. Ehdittin onneksi seuraavalle pätkälle ihan ajoissa.

2. harjoitus: Jatkettiin poispäin kuljetuksella. Maahan komennolla kääntyy minuun päin ja näin ollen jättää lampaat oman onnen nojaan. Harjoiteltiin myös tolpan kiertoa joka kyllä oli aika vaikea minulle ei niinkään koiralle. Päästän koiran liian pitkälle kaarella ja uhkaan sitä vaikka pitäisi antaa tilaa ajaa lampaat poispäin kuljetukseen. Tehtiin myöskin sisäflänkkejä jotka sujui hienosti kuhan ohjaaja tajusi mitä on tekemässä.

Sitten illaksi kotiin miettimään seuraavaa päivää ja nukkumaan. Seuraavana päivänä aloiteltiinkin jo 9 aikaan että pitkän matkalaiset ehtivät kotiin tämän vuorokauden puolella. Aamulla taas auton nokka kohti Tuposta.

Aloitettiin taas kahveilla ja teorialla. Käytiin läpi lisää ohjaajan liikkumisesta ja hieman sitä miten ohjaajan liikkuminen vaikuttaa koiraan. Puhuttiin myös ulko- ja sisäflänkeistä.

1. harjoitus: Aloitettiin haulla joka sujui kohtuu hyvin mut Nukasta huomasi et se oli väsynyt jäi välillä haistelemaan ja unohti työt. Tehtiin kuljetus josta ohjattiin lampaat häkkiin. Nuka teki hienoa työtä vaikkakin ohjaaja ei aina muistanut seurata lampaita ja Nuka pääsi pari kertaa yli jolloin lampaat karkas. Lopuksi hieno häkitys. Hetken tauko koira häkkiin ja maahan. Vasemman kautta taakse ja portti auki hienosti lampaat ulos ja vasemman kautta lampaat hallintaan. Portin olisin unohtanut sulkea jos Minna ei olisi sanonut et menee pisteet kisoissa jos ei muista porttia sulkea. Tähän lopetettiin eka pätkä.

Mentiin taas apsille syömään ja levähtämään. Nyt ruokaa sai kohtuu nopeasti ja tauko meni mukavissa merkeissä koirista jutellen. Minnan kans juteltiin et tehdään vaan poispäin kuljetustreeniä liinassa tällä toisella pätkällä.

2. harjoitus: Poispäinkuljetus. Tätä tehtin niin etten pyytänyt Nukaa kertaakaan maahan vaan tallusteltiin lampaiden kanssa ympäri aitausta. Ei osattu mennä suoraan ku pieniä pätkiä. Lisäksi Iso harmaa uuhi ei oikein jaksanu olla mukana hommassa vaan kääntyi useamman kerran uhmaamaan koiraa ja jopa yritti puskea. Tuin mielestäni koiraa hyvin ja menin sen ja uuhen väliin ja hätistin uuhen itse pois. Tehtiin varmaan korkeintaan 10 min ku koira oli sen verran väsyny.

Hieno pieni koira! Poispäinkuljetus ja hakukaaret kuntoon ja ohjaajalle varmuutta niin eiköhän sitä päästä kisaamaan koiran kanssa. Nuka on kasvanut tässä tauon aikana mieleltään todella paljon. Mamman pieni paimentyttö.