Pitkästä aikaa päästiin tokotreeneihin. Oikeastaan odotin katastrofia mutta Nuka toimikin oikein hyvin. Hieman haukkumista.

1.harjoitus: Sivulletuloja. Tehtiin siis ihan perustreeniä. Taukoilun huomasi koska aluksi oli liian edessä ja nojasi välistä tosi paljon. Etutassu mun kengän päällä. Loppua kohti parani.

2.harjoitus: Seuraaminen. Painoi ja edisti jonkun verran. Palkkasin Nukaa vain kun ei painanut ja loppua kohden parani. Liikaa intoa mutta on sen kanssa tosi kiva tehä töitä.

3.harjoitus: Takapään käyttö. Tehtiin sellaista mielenkiintoista harjoitusta jossa koiran kuono on koko ajan kohti ohjaajaa ja se vaihtaa puolta vasemmalta oikealla ja taas takaisin. Tässä koiran voi opettaa koskettamaan ohjaajaa mutta Nukan tiiviistä seuraamisesta johtuen meille riitti et Nuka tulee sivulle. Oikealle liikkuminen ja etenkin sivulletulo oli Nukalle tosi vaikea. Tätä täytyy nyt treenailla.

4.harjoitus: Seuraamista törppöjen ympäri ja ylimääräisillä häiriöillä. Nuka oli ihan varma et törpöt oli merkkejä ja hieman huolimatonta seuraamista. Leluista leikkikoira oli liian kiinnostava ja tässä kohtaa katosi kontakti ja paikka kokonaan.

5.harjoitus: Noudon luovutus. Treenattiin luovutusta ja muutama tosi hieno ja muutama vino. Ei onneksi kovin pahoja nuo vinot. Täytyis muistaa treenata tuota luovutusta enemmän.

6.harjoitus: Nouto lelujen seasta. Nuka haki hyvin eikä reagoinut leluihin Minnaa piti vilkasta tuodessa. Meinasi varastaa toisella kierroksella lähdössä joten pääsin itse hakemaan kapulan. Sen jälkeen ihan ok.

7. harjoitus: Luoksetulo tuijottavien ihmisten välistä. Nuka tuli läpi seiso käskystä. Toisella toistolla heitin pallon. Harmi ku ei taho päästä treenaan tätä ku ulkona on niin perhanan kylmä. No onneksi kevät on tulossa.

8. harjoitus: Ruutu. Tätä ei ollut treeniohjelmassa tänään mut meillä jäi aikaa ja saatiin tehdä mikä tahansa liike. Ekalla kerralla pidin pannasta kiinni ja sinnehän se sinkosi. Toisella kertaa perusasennosta ja pidemmältä matkalta ja sinne se pikkukoira juoksi.

Mukavat treenit vaikka ei ehdittykkään kovin montaa liikettä tehdä. Ens viikolla sitten seuraavat treenit. Jos tässä välissä koittais tehdä tunnaria ja kaukoja. Ruutua ja luoksetuloja ei oikein pysty tekemään ku sisällä ei riitä matka ja ulkona on liian kylmä treenamisesta.