Tänään oltiin kilpatoko kurssilla taas. Treenattiin käskytettynä kaikki liikkeet.

Aloitettiin treenit luoksepäästävyydellä jokainen kävi kaikkien koirien tykönä joten oli yhteensä 4 vierasta ihmistä. Nuka yritti nousta Minnaa vastaan josta kielsin kaikkien muiden kanssa pysyi tosi hyvin paikallaan.

Sitten ensimmäinen paikallamakuu jokainen omassa kulmassaan. Nuka oli tulossa tykö joten tulin lähemmäs ja käskin uudestaan maahan. Tässä edelleen treenattavaa. Kotona pysyy yli 4 minuuttia eikä edes harkitse ylös nousua joten lisää häiriötreeniä. Onneksi se kuitenkin on tulossa mun tykö eikä menossa toisten koirien tai ihmisten tykö.

Seuraaminen hihnassa. Täyskäännökset olivat aivan hirveitä. Mä pysähdyn ja koira ensin istuu ja sitten hyppii takas oikealle paikalle. Muuten ihan hyvää seuraamista. Kontakti pysyi hyvin mutta kehuin aika monessa kohti. Mun pitää opetella katsomaan sinne eteen eikä alas.

Seuraaminen irti. Kontatki pysyi paremmin mulla muutama makupala kädessä mut enemmän oli sellasta pomppimista välillä. Ei ois kyllä tarvinnu noita makupaloja. Täyskäännöksistä ei kyllä tarvi puhua joku lukko mulla ku en ite osaa. Perusasennot oli pääosin hyviä mutta muutamassa edisti.

Liikkeestä maahanmeno. Tämä sujui tosi hyvin. Hieman meinasi ennakoida istumaan nousua.

Liikkeestä seisominen. Tätä liikettä pitää treenata enemmän. Jouduin antamaan vahvan vartaloavun et pysähtyi. Ennakoi istumista joten nyt vapautetaan aina seisomisesta jotta saadaan toi ennakointi kuriin. Muuten ihan hyvä suoritus.

Hyppy. Itse meinasin unohtaa käskyttää seisomaan ja meinasin kiertää väärää kautta koiran viereen ja vapautin suoraa seisomisesta. Tämähän on vähiten treenattu liike joten siihen suhteutettuna erittäin hyvin tehty liike.

Toinen paikallamakuu. Nyt otettiin n.4 metrin väleillä. Eka minuutti meni ihan hyvin sit se alkoi. Yritti nousta käskytin maahan. Nuka oli aika levoton puolentoista minuutin kohdalla. Vähän ennen 2 minuutin merkkiä nousi ylös eikä uskonut maahan käskyä. Palasin sen luo ja komensin uudelleen maahan ja kävelin pois pysähdyin ja palasin takasin ja käskytin ylös.

Tämän kerran perusteella töitä on vielä tehtävä mut ehkä sinne marraskuun kisaan saadaan kaikki liikkeet kuntoon. Nyt ainakin näyttää hyvälle.