Tänään alotettiin Nukan kanssa sitten uudestaan tuo agin jatko2-kurssi ku edellisellä kerralla alotti juoksut just sopivasti kesken kurssin. Mukavalla fiiliksellä lähdettiin treenaamaan ja katsomaan muistaako koira oikeesti yhtään mitään.

1. harjoitus: Lähtöönjättö. Treenattiin jokainen omalla hypyllä. Nukalla tää on aika vaikeeta vaikka saatiin aika hyviäkin tuloksia. Jos tätä kokeilis nyt tehotreenata kotosalla.

2. harjoitus: Ennakoiva valssi. Tehtiin tätä yhdellä hypyllä. Nuka roiski rimoja ja yhdesti juoksi jopa siivekkeeseen pahki. Mulla itellä ongelmana et painun liian alas aivan kuin ohjaisin suurinpiirtein chihuahuan kokoista koiraa. Lisäksi omat liikkeet oli hieman nykiviä.

3. harjoitus: Rengas. Nuka hyppäs matalana joten hajotti renkaan taas alaosasta. Tokalla kertaa oikein hyvin.

4. harjoitus: Rata (hyppy-suora putki-rengas-putki-putki-(valssi)hyppy-suora putki-hyppy) Mulla tuotti ongelmia saada Nuka irtoamaan putkiin. Eka meni hyvin tokasta alkoi ongelmat. Rengas oli hyvä. Viimeiselle hypylle ei meinannut irrota ollenkaan. Tässä sitten mun "loistava" paintilla tehty ratapiirros:

5. harjoitus: Rata2 (esteet samassa järjestyksessä kuin yllä mut. Renkaalle mentiin vastaanottamaan koira ja hypylle 6 tehtiin persjättö. Tällä radalla eka rima tipahti ja irtosi huonosti putkiin mut oma ohjaaminen rauhallista ja pehmeää ja oikein sujuva rata. Kyllä meistä ehkä agilitaajia tulee.

6. harjoitus: Pussi. Oikein hyvä mut kääntyy mua kohti kuten kaikkien esteiden jälkeen. Nyt on tehty päätös et todellakin toko jää tauolle jotta tuota kontaktia saadaan huonommaksi.

7. harjoitus: Rengas. Hienosti hyppäsi eikä edes hajottanut sitä kertaakaan (huom. sellainen rengas joka menee halki ku siihen osuu) Kattoo kyllä muhun esteen jälkeen heitetylle palkalle menee kattomatta.

8. harjoitus: Puomi. Tehtiin yhden kerran remmissä ja vaadin pysymään kontaktilla vaikka yritti lähtä siitä. Pysähdys oli hyvä. Nyt vaan minipuomi pihalle et sitä päästään treenaamaan.

Harmittaa tuo kontakti näissä muissa lajeissa missä sitä ei tarvis olla niin paljon. Nyt tosiaan pidetään tuonne heinäkuulle asti tokotaukoa ja joskus puol välin jälkeen sit otetaan avon liikkeet tehotreeniin et saadaan valmista sinne tokomestiksiin Helsinkiin. Jos kontakti vähenee ennen sitä niin voidaan ottaa satunnaisia liikkeitä.