Taas on ollut hommaa jos jonkunlaista. Kilpatoko-kurssin kotiläksyjä ollaan treenattu pikkuisissa pätkissä aika monta kertaa tiistain jälkeen. Meillä harjoituksissa ei oikeastaan ole ollut mitään ongelmia, kääntymisiä ollaan harjoiteltu sekä sitä etten puhu ja katso koiraa koko ajan. Tänään päätin ottaa pitempi kestoisen treenin, miten niin huomenna on tentti.... Nauru

Sivulletulo: Ensimmäisenä harjoituksena tein muutamia sivulletuloja. Pääsäntöisesti Nuka tulee hyvin sivulle. Isoimmat ongelmat ovat että Nuka tulee liian eteen tai sitten vinoon. Lisää treeniä tähän.

Seuraaminen: Tein käännöksiä sekä oikealle että vasemmalle. Mun mielestä nuo käännökset sujui ihan hyvin; vasemmalle käännyttäessä ilmenee pientä pomppimista mutta eiköhän ne jää pois kun saadaan lisää treeniä. Treenasin myös hiljaisuutta ja katsomattomuutta; Hieman meinasi välillä jätättää ja muutama haahuilu. Hienoa ja iloista seuraamista.

Liikkeestä seisominen: Tätä ei ole taas tullut treenattua. Hyi minua! Jouduin helpoittamaan harjoitusta tosi paljon kun vertaa siihen missä oltiin menossa. Suurin osa seisomisista meni ilman liikkumista käskyn jälkeen. Isoin ongelma on palaaminen takaisin; tuossa Nuka menee joko maihin tai istuu. Tätä täytyy treenata siten että aina kun palaan sivulle vapautan Nukan suoraa seisomisesta. Muutamia maahanmenoja kun pyysin seisomista (johtuisko maahanmenon treenaamisesta/paimennusharjoituksista)

Paikallaolo: Otin liikkeen aika kisamaisesti. Sivulta maahan (palkka) uusi käsky ja menin n.10m päähän seisomaan, palatessa menin taakse (valmistellaan jo vaikeampaa luokkaa) ja sieltä takaisin sivulle (palkka) ja välillä vapautin suoraa maasta ja välillä pyysin sivulle. Tosi kivasti pysyi sekä minuutin että kaksi minuuttia. Taakse mennessä kääntää itsentä kieroon et näkee mihin meen (meneeköhän tuosta pisteitä ja minkä verran?) Nyt ei edes yrittänyt nousta kun palasin sivulle. Tähän liikkeeseen oon erityisen tyytyväinen. Nyt pitäis saada häiriöharjoituksia.