Maanantaitreeneihin lähdettiin hyvillä fiiliksillä. Nuka oli just sellaisella mitä tänään tehdään tuulella jolloin siitä saa irti sen parhaan suorituksen.

Leikkien sivulletuloa; Leikittiin ja kun koira päästi irti lelusta käskettiin se heti sivulle. Nukalla menee lelun kanssa edistämiseksi mutta nyt oli tosi suorana. Meillä olis tän perusasennon kanssa kyllä hiottavaa ku tulee välillä vinoon ja sit edistää.

Kontaktia perusasennossa; Oltiin neliöllä ja Minna heitteli lelua ja meidän tuli pitää koiran kontakti koko ajan itsessä (koira perusasennossa) Tässä Nuka ei pidä koko ajan kontaktia mutta pyynnöstä korjaa kontaktin. Pitänee joku päivä tehdä näitäkin ettei totuus unohdu.

Seuraamista häirittynä; a) Alku oli aika huono, seilasi ja kontakti tippui. Paransi loppua kohden. b) Edettiin kevyessä hölkässä tämä sujui hienosti. Minnan kohdalla kontakti meinasi tippua muuten koko pätkä hienossa kontaktissa.

Peruuttaminen; Nuka kääntyy sivuun, istuu, menee maahan. Todella vaikeaa joten täytynee harjoitella myös tätä.

Vasen käännös; Tehtiin sellaisella askelkuviolla vasemmalle käännöksille. Itse hieman mokailin mut tätä jatketaan ehdottomasti. Kokeilin pienen treenin jälkeen muutaman vasemmalle käännöksen ja Nukalla ei ollut tarvetta istua mitä se yleensä aina yrittää vasemmalle käännöksissä. Treenilistalle tämäkin homma.

Paikalla istuminen; Tämä näytti olevan Nukalle vaikeaa, vaikka pentuna aloitimme paikalla istumisella. Aluksi Nuka valmistautui luoksetuloon ja sitten meni vähän väliä maahan. Täytynee ottaa istumiset mukaan kuvioon.

Yksittäiset käskytykset maahan ja istumaan rivissä; Tämä liike yllätti minut. Nuka ei reagoinut muiden koirien käskytyksiin vaikka yleensä se niihin reagoi. Positiivista.

Tehtiin ohjattua noutoa; Muutamat ensimmäiset sujui hyvin mut sitten alkoi tulemaan mun tykö ja haukkumaan. Päättelin et tyttö hieman kiihtyy. Tehdään tätä sillä tavalla et 3 noutoa molemmin puolin niin ei ehdi kiihtyä ja saadaan onnistuneita suorituksia.

Lopuksi jokainen sai esittää toiveliikkeen; Pitkään arvoin liikkeestä maahanmenon ja hypyn välillä. Nukalla kun oli viime kokeessa molemmissa ongelmia. Valittiin HYPPY. Hienosti malttoi odottaa käskyä ja jäi mukavasti esteen taakse seisomaan. Ei liikkunut kun kävelin viereen ja istui sivulle yhdellä käskyllä. Siis ei minkäänlaista ongelmaa. Tehtiin hyppynouto palolla mut ei suostunu tuomaan mulle sitä. Huomasin vasta sit ku oltiin lähdössä ettei tuo ole sitä koskaan mulle joutunu tuomaan ku se on aina ollu palkka.

Hienosti meidän pieni koira teki ja molemmille jäi oikein hyvä fiilis treeneistä. Hankita listalle pitää laittaa ohjatun noudon kapulat sekä tunnistusnoudon kapulat. Myös merkkinauhaa pitäis jostain saada et saatais treenattua merkki. Toiveissa olisi et päästäis bortsujen rotumestiksissä tokossa avoimeen luokkaan. Hienosti alkaa liikkeet olla kasassa mut täytyy kahlata vielä ne 2 ykköstä alokkaasta ennen ku siirrytään eteenpäin.