Eilen oli taas tottelevaisuusharjoitukset Minnalla. Näin syksyllä siellä on mukava käydä kun paukkuharjoitukset tulee siinä samalla. Sorsastajat on just iltalennolla kun meillä on treenit. Nuka ei näytä paljon paukuista välittävän muutaman kerran katseli paukahduksen suuntaan mutta ei muuta.

Noutoharjoituksia

Aloitettiin kokonaisella noudolla. Nukahan noutaa jo kivasti ja näköjään pysyy myös perusasennossa kun heitän kapulaa mutta tuota istumista kapulan kanssa pitäis treenata ja keksiä siihen joku keino millä saatais loppuasento oikeaksi.

Seuraavaksi sitten ohjaaja heitti ja nouti kapulan palkaksi sitten lyhyt nouto jonka koira sai tehdä kun pysyi paikallaan. Tässä ei ongelmia. Kenttä haisi tosi hyvällä koska Nuka välillä unohti kapulan kun joku haisi niin mukavalle.

Viimeisenä harjoituksena tehtiin ohjatun noudon alkeita. Nukalle oli vaikenta seisoa suoraa minua kohti ennen ku sai luvan hakea kapulan. Muuten tosi hienosti.

Seuraamisharjoituksia

Ensin vaan seuratettiin koiria suoraan ja tehtiin muutamia perusasentoja. Nuka on parantanut tässä huimasti. Pitää kontaktia hyvin vaikka katson suoraa eteenpäin. Olen saanut siirettyä seuraamispaikkaa taaksepäin vielä sentti tai kaks niin sen paikka on täydellinen. Tästä saatiin Minnalta kehuja.

Toisena Minna teki meille radan jossa oli 6 kartiota 3:n riveissä ja niiden ympärillä tehtiin siksak:ia. Puolessa välissä jouduin huomattamaan kun rupesi seilaamaan mutta loppu oli tosi hyvä. Tähän saatiin neuvoksi et pitää tehdä nyt pitempiä pätkiä.

Kolmantena tehtiin tolla samalla radalla harjoitus jossa kierrettiin kartion ympäri joka toinen kartio oikealta ja joka toinen vasemmalta puolelta. Tässä Nuka meinasi muutaman kerran edistää mut tökkäsin sitä jalalla ni palasi oikeaan paikkaan. Kiva harjoitus vaikka tuntui aika vaikealta. 

Neljäntenä tehtiin joka toisen kartion kohdalla perusasento. Muutama perusasento oli hieman edessä ja viimeinen oli suoraan sanottuna huono, aivan uskomattoman vino.

Viidentenä juostiin joka toinen väli ja joka toinen käveltiin. Tuo juoksuosuus on meille vaikea Nuka ottaa siinä etäisyyttä ja seilaa lähemmäs - kauemmas. Pitänee kokeilla imuuttamalla saada vahvistettua tuota paikkaa juoksuosuudessa.

Paikallamakuu/luoksetulo

Tämä harjoitus sai mulle kylmät väreet jo pelkästä ajatuksesta. Koira kerrallaan käytiin tekemässä luoksetulo paikallamakuussa olevien koirien edessä. Nuka oli taas levoton ja seurasi tarkkaan muiden koirien luoksetuloja mutta ei yrittänyt nousta ylös. Olin vain 1m:n päässä Nukasta. Ajan pidentyessä Nukalla alkaa pää pyöriä ja se rupeaa haistelemaan maata.

Luoksetulo sujui oikein hyvin. Ainut että loppuasento oli vino ja mä autoin sen hartioilla oikeaan paikkaan.

On mukava huomata, miten tuo koira kehittyy ja nauttiin tokosta mun kanssa. Sen kanssa on mukava harrastaa ku toinen yrittää niin tosissaan. Vaikka sille tulis virheitä, sen olemus sanoo "enkö ollutkin hyvä?" Sille ei voi olla vihainen. Mahtavasti Nuka kestää toistoja toistojen perään.