Käytiin yksityistunnilla hakemassa neuvoa tuohon Nukan haukkumis-/riekkumisongelmaan. Tuo reikkuu ja haukkuu kun toinen koirakko treenaa rataa tai esteitä. Jani ja Ukko oli häiriökoirakkona.

 

Meni n.10 min kun Minna neuvoi mitä tuon kanssa pitää tehdä. Jani suoritti Ukon kanssa hyppy-putki sarjaa. Hitsi et toi Ukko on rauhoittunut ei sellasta yletöntä säntäilyä tai muuta tyhmää. Siirryttiin sen jälkeen tekemään radan pätkiä.

 

1.rata: hyppy-putki-(valssi)-hyppy-hyppy-putki-hyppy

 

Nuka kyllä teki just niin kuin ohjaaja näytti. Mulla oli valssi koko ajan myöhässä. Treeniä ohjaajalle. Liiku, liiku. Ukko ja Jani suoriutui todella hyvin. Itse keskityin pitämään tuon Nukan hiljaa ja hallinnassa.

 

2.takaakierto: Koira kiersi hypyn takaa ja hyppäsi ohjaajaan päin. Nuka suoritti ihan hyvin tän harjoituksen. Yhdesti karkasi Ukon luokse. Minna käski pitää koiria enemmän erillään jos niillä haluaa treenata yhtä aikaa. Vähemmän yhdessä leikkiä.

 

3.rata: hyppy-putki-takaakiertohyppy-hyppy

 

Minä taas myöhässä. Nuka kyllä tekee mutta itse sählään. Itselle liikkumistreenejä ja katse koirassa ja nopeampaa toimintaa.

 

4.2on-2off: Treenattiin näitä kontaktiharjoituksia Nuka kyllä tämän hoksaa jo tosi hyvin. Nyt liitetään eteen käsky loppuun eli palkka kun on kontaktilla sitten heitetään nami ja eteen-käsky. Hieman meinasi olla teknisiä ongelmia kun nakit jumitti ohjaajan lapasiin mutta muuten yes.

 

5.kepit: kokeiltiin sellaista 2 kepin harjoitusta. Koira piti houkutella kepit sanalla menemään kahden kepin välistä ja heti lensi pallo kun koira meni. Nuka vaatii hieman vartaloapua mutta ihan hyvin se tuon hoksasi. Tällä tavalla on helppo opettaa kaikenlaiset erilaiset kulmat ja puolet. Kun yksi väli sujuu lisätään toinen 2 kepin sarja kauemmas ja palkan saa kun on suorittanut molemmat ja sitten pikkuhiljaa sarjoja lähennetään ja viimein yhdistetään ja koira menee kepit itsenäisesti. Kokeilemme tällä systeemillä keppien opetusta.

 

Kivaa oli ja Minna ”käski” opettaa Ukolle kontaktit ja kepit ja sitten vaan kisaamaan. Jani ohjaa Ukkoa paremmin kuin minä. Jos tästä saataisiin koko perheen harrastus. Lauantaina päästään Nukan kanssa sytytteleen lampailla. Jännittää et mitä tuo niistä meinaa.