Täytynee itselle kirjata ylös mitä sitä pitää treenata tokon puolella et päästään Avoimen jälkeen jatkamaan matkaa Voittajaan. Koen asian sillä tavalla et koiralla pitää olla mahdollisuus saada tulos kokeesta ennen kuin se sinne raahataan. Kisamaista treeniä voi käydä tekemässä möllitokoissa tai sitten ihan kaveriporukalla.

Paikallamakaaminen

Tähän jatketaan ajan kasvattamista ja paluun treenaamista. Koira vapautetaan yleisimmin suoraa maasta jolloin perusasennon ennakointi vähenee.

Seuraaminen

Perusasentojen suoruus ja niiden tekeminen joka kerta kun liike pysähtyy. Seilaamista tulee vähentää ja samalla kiinnittää huomiota tiiviyteen. Edistäminen; korjataan palkkaamalla taakse. Sivuaskeleet suoruus sekä istuminen. Peruutus suoruus. Juoksuosuus paikka.

Liikkeestä istuminen

Käsimerkin poistaminen. Nopeus ja oma liike tasaista koko ajan. Koiran taaksepalaaminen.

Luoksetulo

Vauhdin säilyttäminen eli ennakoinnin estäminen. Seisomisen ja maahanmenon nopeuttaminen. Liukuminen käskyn jälkeen. Jatketaan heittopalkalla molempien treenausta. Kokeillaan toimisiko pallo samalla tavalla kuin lihapullat. Ohjaajan muistettava olla hiljaa koko ajan.

Ruutu

Ruutun meno, kesken matkan pysähtyminen. Ohjaajan liikkumisen opettaminen. Koira meinaa nousta kun ohjaaja kääntyy koiran edessä. Seuraamiseen tuleminen.

Hyppynouto

Malttia, malttia, malttia. Molemmissa liikkeissä on ongelmia odottamisessa. Luovutusasentoa tulee hinkata paremmaksi.

Metallinouto

Tämä on aika alkutekijöissään. Kapula kiinnostavammaksi ja nouto pakettiin.

Tunnistusnouto

Alkutekijöissään. Malttia haisteluun. Jos malttaa haistella tuo oman jos ei niin nostaa ensimmäisen mikä kohdalle sattuu.

Kaukot

maaha-istu-maahan sujuu hyvin. Maahan-seiso-maahan samaten. Seiso-istu-seiso on treenauksen alla. Mielellään vetää istuessaan takajalat etujalkojen eteen. Seisomaan noustessa nousee puolittaiseen asentoon.

Yleisiä treenauskohteita. Keskittyminen ja maltti. Kehään meno ilman remmiä. Odotus maassa ohjaajan vieressä. Mielentila odotellessa omaa vuoroaan. Taputtamiseen reagointi. Yleisesti meteliin reagointi, Nuka nostaa kierroksia sitä enemmän mitä enemmän on meteliä.