Eilen oli taas tokoa Minnalla. Tuntuu aina et aika loppuu kesken ku treenataan...

1. Luoksetulo. Otettiin omalla paikalla luoksetuloja. Nukalla oli aika vähän vauhtia osan tuli jopa ravilla. Otin lelun ja pakituksen käyttöön ni saatiin vauhti korjattua.

2. Luoksetulo häirittynä. Muut touhus kentän laidalla omiaan ku yksi kerrallaan suoritettiin luoksetuloja. Nukalla oli vaikeuksia tulla perusasentoon. Täytyy harjotella nyt niitä et se on suorassa ja oikeessa paikassa ja täytyy muistaa palkata jokaisesta oikeesta. Luoksetulo itsessään sujui tosi hyvin, ehkä lopun perusasento oli hiukan vino.

3. Luoksetulo häirittynä. Nyt koira piti kutsua lelujen läpi luokse. Pyysin vaan siihen lähelle hengaamaan ja hienosti tuli. Vähän tuo meinas muutamaa lelua katsella mutta muuten tosi hyvin.

4. Paikallamakuu yksikseen. Nuka suoriutui hienosti. Yhden kerran nousi ylös ku tulin sivulle.

5. Paikallamakuu ryhmässä. a) Minna kulki koiran ja ohjaajan välistä. Ei ongelmia. b) Minna kulki koirien takaa. Nuka vähän katsoi mut ei yrittänyt nousta. c) Minna juoksi ohjaajien takaa. Tässä Nuka katseli tosi pitkään. d) ja e) Minna käveli koirien ja ohjaajien välistä heitellen ensin yhtä lelua ja sitten kahta. Tässä Nuka vaikutti musta hieman levottomalta mut pysyi kuitenkin.

6. Paikallamakuu ympyrällä. Muodostettiin koirista ympyrä minkä keskellä oli Minna ja kaikki lelut. a) Lelut tai Minnan liikkuminen ei aiheuttanut reaktioita. b) Itse hieman liikuskelin -- ei reaktiota. c) hypin ja juoksen. Tässä Nuka ei malttanut pysyä paikallaan vaan nousi ylös täyty palauttaa 3 krt:a takaisin paikoillen. d) Venyttelyä -- hieman levoton pysyi kuitenkin. e) Kierrettiin myötäpäivään koko koiraympyrä. Nuka hieman katseli et missä oon muttei noussut ylös. Täytyy treenata noita hyppelyitä ja juoksua ja koiran ympäri kävelyä.

7. Seisominen. a) Ensin treenattiin seisovan koiran viereen palaamista. Yritti ennakoida istumista mut muuten hyvin. b) Koiran jättäminen. Hienosti tuo seisoo paikoillaan kävin n.20m:n päässä eikä tuo eväänsä väräyttänyt.

8. Hyppy. Ei edelleenkään hyppää kauempaa. Ennakoi seisomista joten kääntyy jo hypyn päällä. Nyt treenataan hypyn takana seisomista ja itse hyppyä erikseen. Palkataan se suoraa hypystä lelulla.

9. Otin vielä itsekseni muutamia kertoja kapulan tuontia. Hienosti tuo nyt jo tuo. Vielä pitäis se istuminen kapula suussa saada jotenkin kivaksi. Kysellään Minnalta neuvoja siihen ku seuraavan kerran treenataan kapulaa.