Edellisissä reeneissä lupasin treenikavereille että tuon kahvia ja pullaa jos ekat kisat menee hyvin joten pakkaamista riitti. Treeneissä keskityttiin seuraamiseen, seisomiseen ja paikallamakuuseen.

1. Perusasento. Pidettiin koirat perusasennossa koko ajan ja Minna aiheutti häiriötä; kävelemällä, oletko valmis-kyselyillä. Tehtiin kahdessa eri osassa välillä vapautettiin koirat. Nukalle tämä on vaikeaa joten treeniä lisää ja lisää...

2. Mini paikallamakuu. Laitettiin koirat paikallamakuuseen ympäri hallia. Lelu parin metrin päähän koiran eteen ja sitten siirryttiin aika pitkästi koiran sivulle. Nuka ei yrittänytkään nousta ja tuijotteli mua sinne sivuun. Sitten pidettiin ohjaajien kanssa tanssit siinä ja koirat kiltisti paikallamakuussa. Hyvin pysyy ja nyt ei ollut edes levoton. Nukalle taitaa olla vaikein asia se kun mä en tee mitään.

3. Suoraa seuraamista. Hieman katseli välillä muita ja nyt pysyi tosi hyvin paikallaan myös sivusuunnassa. Suurin häiriö otettiin kun piti ihanan Montyn vieressä seurata.

4. Juoksua ja perusasentoja. Perusasennosta suoraa juoksuun ja siitä suoraa perusasentoon. Jonkun verran jouduin Nukaa huomauttamaan edistämisestä sekä muutamasta perusasennosta. Mun täytyy ehdottomasti puuttua noihin vinoihin ja tekemättä jätettyihin perusasentoihin eli perustreeniä ja paljon.

5. Vasemmalle käännöksiä. Aluksi vinoja mutta loppua kohden paransi huimasti. Jopa täydet 360 astetta ja ihan suorana.

6. Sivuaskelia oikealle. Ensin paikallaan ja sitten seuraamisesta suoraan. Tuo suoraan seuraamisesta aiheutti hirveästi vinoutta joten otin nuo sitten perusasennon kautta mikä sujui suorastaan loistavasti.

7. Hyppy. Jokainen teki seuraavan luokan hypyn joten meille se oli avoimen hyppy. Ei ollakkaan aikaisemmin tehty avon hyppyä joten mielenkiintoista oli seurata kun koira oli kysymysmerkkinä; onko toi tullu hulluksi ei se nyt noin mene. Paljon käskyjä tuli käytettyä mut tosi kiva suoritus.

8. Muiden suorittaessa hyppyä treenasin noudon loppuasentoa. Kohtuullisen hyvin sain Nukan pitämään kapulaa(tunnari) vaikka olikin häiriötä. Jatketaan noita pitotreenejä vielä viikko ja ruvetaan sitten laskemaan kapulaa jos vaikka tuo poimis sen ja istuis sitten. Tässä meillä on työtä varmaan muutamaksi kuukaudeksi. Helmikuussa olis seuraavat kisat jos mahdutaan mukaan. Jos hyvin käy niin maaliskuulla voitais sitten jo harkita avoimeen siirtymistä.

9. Paikallamakuu. Tein Nukan kanssa eka kerran avoluokan paikallamakuun. Hieman levoton mut ei yrittänytkään nousta ja pysyi koko kolme minuuttia maassa. Tuntui et koira oli rauhallisempi kun olin piilossa. Lopussa ennakoi istumisen mut laitoin takasin maahan ja vapautin sieltä.

Siinä olikin sitten eiliset treenit. Näiden jälkeen jutskailtiin ja juotiin kahveet....