Tänään taas treenattiin Nukan kanssa. Ukon tuloksista ei vielä ole kuulunut mitään mutta jospa sitten huomenna. Mukavat treenit ja hieman Nukalla oli vire normaalia alempi. Matalampi viretaso varmaan johtui eilisistä kisoista sekä siitä et oltiin lauantaista sunnuntaihin kylässä anoppilassa. Kisojen jälkeen palattiin anoppilaan ja siellä nuo vielä juoksivat ympäri tiluksia.

1. Seuraaminen(kiinni): tehtiin pelkkää suoraa. Hieno kontakti ja paikka pysyi.

2. Seuraaminen(kiinni)+2 perusasentoa: Hyvää seuraamista, ennakoi toisen perusasennon joten tein vielä kolmannen josta palkka

3. Seuraaminen(kiinni)+nopeuden vaihdoksia: Tässä jätin remmin vielä löysemmälle ja johan alkoi elää tuo koira. Jospa tässä olisi se syy miksi kisoissa epäonnistutaan!? Tämä otettiin toiseen kertaa ja nyt laitoin remmin tiukemmalle ja heti paikka sekä kontakti pysyi paremmin.

4. Idioottirinki: Istumiseen tarvitsee vielä ison käsiavun (johtuisko siitä ettei oo tullu treenattua taas pitkään aikaan), Seisomiseen tuli liikkumisia ja käskytin tahallaan eri äänen sävyillä ei painunut maahan, Maahanmeno vino mut sitä katellaan myöhemmin suoremmaksi. Seisomisessa saatiin muutamia onnistuneita suorituksia jopa voimakkailla käskyillä.

5. Metallinouto: Tein kaksi kertaa, sivulle tulo tökkii muuten loistavat suoritukset.

6. Nouto: Sivulle tulossa kestää korjaamista mutta vaatii vielä aika voimakkaat avut. Odottaminen sujui hyvin.

7. Luoksetulon stoppi: Liukuu. Yritin korjata mutta täytynee nyt harjoitella kotosalla ja miettiä parasta tapaa et saatais tuo hiipiminen pois. Peruuttamisessa suorastaan loistavia stoppeja.

8. Paikallamakuu: 2 minuuttia piilossa. Ei ongelmia. Nousi ekalla ylös. Tein vielä poistumisen ja sivulle oton uudestaan. Hyvin teki.

Päästiin Nukan kanssa ens lauantaina oleviin noutajien tokokokeisiin vaikka ilmoaika on loppunut aikoja sitten. Nyt treenataan hihnassa seuraamista, maasta ylösnousua sekä seisomista oikein urakalla. Minna ehdotti et kävisin koepaikalla treenaamassa ennen lauantaita niin ei olis sit niin uus paikka koiralle jos se myös parantais tuota suoritusta. Huominen pidetään ihan täysin tokovapaa päivänä ja yleisenä lepopäivänä. Keskiviikkona mulla olis asioita Oulussa joten samalla vois kävästä treenailemassa.