Eilen meillä oli pentuagility treenit. Heidi oli meille kuvaamassa pätkiä. Kiitos Heidi! Kiva nähdä itse miltä se meno näyttää… Nuka kiihtyy ja kiihtyy, neuvoksi sain et eleetöntä mut kuitenkin etenevää menoa. Tämä on tosi vaikeaa mulle.

1.harjoitus: Rengas ilman apuja. Pikkaisen n2-3cm oli rengas ilmassa ja mitä tekee Nuka hyppää laakana läpi. Onneksi Minnalla on rengas joka halkeaa jos koira siihen osuu. Toka kerta meni jo paremmin.

2.harjoitus: Putki. Ei mitään kummallisempaa mainittavaa.

3.harjoitus: Putki-rengas. Putki menee ihan ok mutta rengas hyppäs kyllä oikeesta kohdasta mutta laakana.

4.harjoitus: Hyppy-putki-hyppy. Eka hyppy laakana putkeen kohtuullisesti (hieman sais irrota paremmin) Toinen hyppy ok paitsi olisi voinut irrota paremmin. Minna meinasi että Nukalle pitäis ruveta nostaan hyppyjä ylemmäs koska tuo laakahyppy on bortsuille niin tyypillinen ongelma. Kokeillaan satunnaisesti hypätä 15-20cm esteitä.

5.harjoitus:Kepit. Hienosti Nuka jo hakee jo oikeaa pujottelua, mutta katse seuraa joka välissä mua. Tähän saatiin neuvoksi se että palkka siirretään keppien eteen. Mulle on selkeästi vaikeampi ohjata koiraa kepeillä oikealta puolelta.

6.harjoitus: kontakti. Tämä sujuu Nukalta jo tosi hyvin nyt pitää vaan alkaa laittaan se palkka sinne eteen. Nyt tuntuu että Nuka jumittaa kontaktille. Mukava kun näkee tuloksia treenauksesta. Hyvä me!

7.harjoitus: Keinu. Rohkeasti kulkee keinulle. Hieman meinaa jännittää kun se laskee mut treenataan hitaasti ja pyritään välttämään säikähdyksiä niin eiköhän tämäkin este jossain vaiheessa saada suoritettua hyvin.

8.harjoitus: Mutkaputki-hyppy suora (2 hypyllä). Ei meidän neiti edennyt hypyiltä suoraan enemmän mulle haukkui eikä edes muistanut makupaloja kipossa. Eteenmeno treenejä todella paljon sekä hypyillä että ilman.

Tänään käytiin sitten treenamassa tokoa bortsu-porukalla kaakkurin bauhaussilla. Meitä oli 3 koirakkoa: Elisa ja ”lu” sekä carita ja bentley ja tietysti me. Nukaa kiinnosti Bentley kauheesti mutta kuitenkin hirvitti kun oli niin innokas ja hieman haukkuikin. Sitten treeneihin…

Nuka teki seuraamis ja sivulletulo harjoituksia tosi kivasti huolimatta muista koirista. Nyt pitäis saada vaan ne käännökset mukaan ku osataan mennä vaan suoraa. Niin ja hyvähän se olis opettaa et kun mamma pysähtyy niin täytyy kankku täräyttää perusasentoon. Tämä on jotenkin meikällä päässy täysin unohtuun.

Maahan meno/paikallaolo. Tää ei sitten enää sujunu ollenkaan hyvin. JOKA KERTA kun liikuin tuo koira nousi ylös. En tiedä sit jännittikö sitä vai oonko mää vaan opettanut jotakin väärin. Nyt tämä otetaan tehotreeniin.

Ens viikolla mennään taas keskiviikkona treenaamaan. Elisa lupasi ottaa mukaan tokoesteen ja mun pitää jostain löytää tolle kapula kun entiselle kävi ukon toimesta hullusti.