Nukan kanssa lähdettiin eilen hyvillä mielin tokotreeneihin. Itsellä mielessä että Nuka varmaan käy aika kuumana ja itse harjoitukset menee metsään mutta pikkukoira yllätti ohjaajansa ja treenit sujuivat oikein hienosti.

Paikallaoloa: Tehtiin treeniä sillä tavalla et jokainen käskytti oman koiransa vuoron perään maahan ja sivulle. Nukalle tämä oli tosi vaikeaa ja me pompittiinkin maahan ja istumaan. Muutamia oikein hienoja toistoja.

Liikkeestä seiso: Tässä tehtiin useita erilaisia harjoituksia. Ensin normi liikkeenä ja tarkoituksena palkata hyvästä stopista. Sitten hilluttiin siinä koiran ympärillä ja sen piti vaan seisoa. Sitten viimeisenä tehtiin heti stopin jälkeen nopea käsiliike aivan kuin oltaisiin heitetty jotakin. Nukalle vaikeinta oli kun lähdin sen seläntakana juoksemaan. Muuten se törrötti oikein rauhallisesti paikoillaan.

Seuraaminen suoraan: Tästä olin hyvin yllättänyt. Nimittäin se ei painanut yhtään. Paikka ehkä hieman edessä mutta muuten suorastaan täydellistä. Ei seilannut sivusuunnassa yhtään.

Luoksetulon stoppi: Lyhyellä matkalla oikein hyvä. Pitkällä matkalla koira tuli läpi. Toisella toistolla saatiin stoppi mut unohdin olla hiljaa. Ohjaajalle lisää treeniä.

Peruutus ja täyskäännösvasemmalle: Käännös oikein hieno mutta peruutuksessa poikittaa voimakkaasti. Jos hidastaa vauhtia meinaa koko ajan istua. Mitähän tälle tekis?

Merkki: Ei ongelmia.

Ruutu: Ei meinannut malttaa odottaa lupaa mennä ja kun pääsi menemään tarjosi merkkiä. Siirryin oikeaan laitaan lähettämään. (oli menossa vasemman etukulman kartiolle)) ja lyhensin matkaa niin saatiin koira ruutuun. Lisää vaan peräkkäisinä treeneinä näitä.

Metallinouto: Perusasennot vinoja ja hirvittävää ennakointia. Hain sitten itse sitä kapulaa.

Tällaista siis eilisissä treeneissä ja tänään päästään aksaamaan pikkukoiran kanssa.