Eilen oli sitten tokotreenit. Meinasi olla hieman raskas päivä ohjaajalla kun vietiin ensin mun auto hinaamalla korjaamolle n.50km sitten mulla oli koulua ja sieltä suoraa treeneihin. Nuka joutu lähteen mukaan jo auton vientireissulle ku ei mulla ollu omaa kulkupeliä. Itseasiaan...

1. Treenattiin maahanmenoja. Eka edestä maahan: Nämä ok kunhan ite liikuin sen eteen. Nuka hakeutuu koko ajan sivulle. Perusasennosta: Hieman kiertyy mun jalan ympäri. Täytynee kysästä Minnalta et miten sen sais suoremmaksi. Hitaasta kävelystä/hiipimisestä ja Normaalista kävelystä: Nämä ihan ok. Hieman voisi vielä nopeemmin pudota. Mummoravista: Kiihtyy liikaa mun juoksusta. Liukui aina eteenpäin käskyn jälkeen. Vauhti kasvaa niin neidillä pitenee piuhat. Juoksusta: En edellisestä johtuen siis edes kokeillut.

2. Luoksetuloja: Tehtiin 2 luoksetuloa/koira. Minna piti koiraa kiinni ja innosti sitä. Tämä on Nukan suosikkiliikkeitä (ilman paikallaistumista). Kutsuin suoraa sivulle. En ole aikaisemmin näin pitkällä matkalla kokeillut et tuleeko suoraa sivulle. Mä katsoin ihmeissäni koiraa kun tulee täysiä ja tuli sivulle. Ekalla hieman vinoon ja tokalla aivan mahtavasti. Hyvä Nuka.

3. Avo:n luoksetulon pysäytys: Tehtiin namikuppi koiran selän takana. Hienosti pysähtyy jopa aika kaukana. Hirveesti alkaa ennakoimaan täytyy vaan alkaa tätä treenaaman satunnaisesti suhteella 1seiso/4 läpijuoksua. Muutaman kerran yritti lähteä kun muut ohjaajat antoivat käskyjä omille koirilleen.

4. Paikallamakuu (2min) liikkuroituna: Hyvä maahanmeno (hieman kiertyy jalan ympärille). Ei yrittänyt perään. Häiriintyi kun vieressä ollen koiran ohjaaja liikkui (palautti koiran paikoilleen) ja alkoi pyörittää päätä hieman levottomasti. Kehuin heti kun oli hetken rauhassa katsonut vain ja ainoastaan minuun. Varmuutta täytyy saada lisää. Ei noussut ekalla käskyllä perusasentoon. Nyt treenatanaan tuota loppunousua suhteella 1sivu/4 vapautetaan suoraa maasta.

5. Estehyppy: Tää on pakko saada tänne omalle pihalle. Pidemmältä matkalta ei meinannut hypätä. Ei pysy paikoillaan kun yritän siirtyä Nukan viereen esteen toiselle puolelle. Nyt ei yrittänyt kertaakaan istua.

Muiden hyppiessä treenattiin noutoa Nuka-prinsessan uudella noutokapulalla. Tehtiin varmaan n.3 harjoitusta. Otin myös liikkeestä seisomista ku tämä aina meinaa jäädä vähelle treenille. Nämä sujui ihan ok.

Kokonaisuudessaan mukavat ja tehokkaat treenit. Jatkamme harjoituksia tokon parissa.

Tänään treenasin molemmilla koirilla tuota kujaa n.5 krt/koira. Molemmat kohtuullisesti. Nuka kääntyi yhdellä kertaa katsomaan mua kesken keppien ja siitä syystä poistui kepeiltä. Myös näiden treenausta jatketaan. Huomenna on 2. kerta agilityn alkeiskurssista.