Kirjoittelut jääneet vähemmälle kun on noita ulkohommia näin kevätaikaan. Koirien kanssa ollaan tokoiltu, lenkkeilty ja hieman agilityäkin ollaan menty. Ukon kanssa ihan kunnon esteillä ja Nukan kanssa pääasiassa ihan ohjausharjoituksia.

Sunnuntaina kävimme Nukan kanssa pentuagilitykurssin korvaustunnilla kun viimeinen tunti jäi käymättä silloin alkukeväästä. Nukallahan oli silloin juoksu ja emme voineet sitten osallistua myöskään kyseisen kurssin korvaustunnille

Aluksi treenasimme yksittäisiä esteitä, rengas, pussi, putki. Sitten teimme muutaman radanpätkän.

1.rata: hyppy-rengas-pussi: Jätin Nukan istumaan ja hieman tuo ennakoi liikkeelle lähtöä. Muuten rata sujui oikein mallikkaasti ja olihan tuo lähes suora.

2.rata: hyppy-muuri-hyppy: Lähdimme lentävällä lähdöllä ja vasta kun tultiin muurille niin hoksasin ettei tuo Nuka ole muuria koskaan nähnytkään. Nuka ei epäröinyt hetkeäkään vaan hienosti meni yli muurin. Minna meinas että tuollainen kuvio on meille omiaan. Tuntui tuo ohjaus aivan superhelpolta.

3. rengas-pussi-hyppy-muuri-hyppy-putki: Nuka jäi istumaan ihan hyvin renkaan taakse. Otin aika pitkästi etumatkaa. Hirveellä vauhdilla mentiin koko rata eikä yhtään rimaa tullut alas.

4.rengas-hyppy-hyppy-hyppy-(valssi)hyppy-pussi-(persjättö)putki: Muuten rata sujui hyvin paitsi tuo persjättö (tein valssin) miten se voikaan olla niin vaikea.

5. rengas-hyppy-hyppy-hyppy-(valssi)hyppy-pussi-(persjättö)putki- hyppy-muuri-hyppy: Ihan kiva rata, Nuka kiihtyy edelleen toisten suorituksista.

Lopuksi treenattin vielä keppejä ja pikkunen u-rata jossa meikäläinen painaa menemään tuhatta ja sataa et ehtii koiran mukaan.

Nukan kanssa mentiin kilpatottelevaisuuskurssille hakemaan häiriötä sekä vinkkejä treenaamiseen. Aivan sikamahtavasti tuo taas toimi taitaa uhmis olla taaksejäänyttä elämää…

1.harjoitus: Sivulletulo. Hieman Nuka vielä hakee paikkaa ja välillä tulee vinoja sekä liian edessä olevia perusasentoja mutta tosi hienosti tuo on parantunut. Huomasin että jos on makupala kädessä se vaan häiritsee. Nyt sitten jätetään ne kokonaan pois ja palkataan sitten taskusta ja vaan niistä ekalla kerralla oikein menneistä perusasennoista.

2.harjoitus: Seuraaminen. Käveltiin oikealle ympyrää ja vähitellen häivytettiin kaikenlaisia lisäapuja. Nuka seurasi oikein hyvin nyt pitää vaan ite opetella katteleen eteenpäin ja olemaan hiljaa.

3.harjoitus: Seuraamisen vasen käännös. a) Ohjaajan piti kävellä pienin askelin vinosti oikealle ja pyytää koiraa koko ajan seuraamaan ja palkata heti kun koira pysyy askeleenkin oikealla paikalla. Tosi kivasti Nuka teki tämänkin, makupalat kädessä aiheuttivat hyppimistä. b) 4 estesiiveekkeen välistä piti pujotella aika tiukoilla käännöksillä ja koko ajan innostaa koiraa mukaan. Ekalla kerralla Nuka teki aika huolimatonta työtä ja Minnan mielestä oli liikaa kiinni makupalassa. Tokalla kertaa en ottanut makupaloja käteen ja siinä saatiin jo aika siisti suoritus.

4.harjoitus: Hyppy. a) Vietiin makupalakuppiin nami ja sitten koira perusasentoon. Tästä annettiin hyppy käsky ja päästettiin koira hyppäämään ja syömään makupala. b) Vietiin uusi nami ja sitten perusasentoon ja hyppy uudestaan. Tämän jälkeen koira pyydettiin kääntymään ja annettiin seiso käsky ja palkattiin. Nuka suoriutui kummastakin tehtävästä erittäin hyvin.

Kyselin Minnalta vielä muutamia vinkkejä tuohon Nukan turkin laittoon kun meillä on Rovaniemen ryhmis torstaina ja tuo turkki vaan yrittää pysyä pystyssä.