Meillä oli tosi kivat treenit vaikka meinasin myöhästyä. Nukalla pitänee jonkun aikaa pitää päivisin pantaa kun rapsuttelee silloin ku laittaa pannan. Miten niin asutaan maalla? Pitäis varamaan taas tehdä kaupunkitreeniä sais tuota remmikäyttäytymistä parannettua ja muutenkin käyttäytymisen parantamista.

 

Sitten treeneihin:

 

1.kutsuhyppy: Ensin koira laitetaan istumaan esteen taakse ja itse mennään toiselle puolelle ja sieltä kutsutaan koira luokse. Nukalla vaikeinta tässä oli istumaan jääminen. Siis PAIKALLAOLOTREENIÄ ja paljon. Muuten ihan jees.

 

2.eteenhyppy: Vietiin makupala yhdessä koiran kanssa kuppiin ja sitten hyppy käskyllä pyydettiin koira hyppäämään este. Tässä ei ongelmia. Itsellä oli vaikeuksia ohjata oikealta puolelta. Tähän siis tarvitaan ohjaajalle treeniä.

 

3.mutkallahyppy: Sama harjoitus kuin viimeksi. Nyt pystyin tekemään jo pidemmältä lähetystä. Yhden kerran Nuka yritti toisen Nukan tykö mutta kielto ja heti perään kutsu sai sen tulemaan tykö.

 

4.valssihyppy: Pyydetään koira istumaan ja lähetetään se esteelle, pyydetään koira toisen käteen hypyn jälkeen. Tämä sujui meiltä kohtuu hyvin ja ainoa ongelma on tuo oikelta puolelta ohjaus. Miten niin treenataan tokoa?

 

 

5.putki: 1. Minna piti koiraa ja kutsutaan putken päästä luo. Minna lupasi komentaa mutta ihmeesti tuo oli hiljaa kun Minna sitä piteli kiinni. 2. Vietiin makupala kuppiin putken päähän itse jäätiin putken keskivaiheelle ja siitä annettiin koiralle käsky ja juostiin kilpaa ottamaan makupala kupista. 3. Vietiin makupala kuppiin ja nyt tultiin putken suulle asti ja annettiin käsky ja taas juostiin kilpaa.

 

6.ensimmäinen radan pätkä: Hyppy-putki-(valssi)hyppy-hyppy: Tämä sujui hyvin ainut ongelma oli kahden viimeisen hypyn välissä jossa jouduin hetken odottamaan että Nuka huomasi hypyn. Mutta on se vaan niin taitava kakara.

 

 

7.rengas: Ei ongelmia. Nami kuppiin ja sitten rengas käskyllä läpi.

 

8.toinen radan pätkä: Hyppy-(valssi)hyppy ja putkeen nollakulmasta. Radan paras osa oli tuo putki nollakulmasta. Molemmista esteistä ensin ohi mutta toisella kertaa onnistui. Minna meinasi että Nuka on erittäin herkkä ohjaksella. Siis muutama milli väärään suuntaa ja Nuka on väärässä paikassa.

 

 

Nuka oppii mitä vaan kunhan vaan ohjaajakin oppisi jotakin. Puolessa välissä tuntia sain sen hiljentymään tokolla ja paikallaan makuuttamalla, mutta en voi aina olla sille kertomassa mitä tehdään. No, sunnuntaina on yksityistunti tuolla Minnalla ja puututaan tähän ongelmaan nyt heti.

Yritän laittaa noista radoistakin kuvat kunhan opettelen ensin muokkaamaan ne sopivan kokoisiksi.