Eilen illalla oli syksyn ekat tokovalmennukset. Innolla lähdin Nukan kanssa katselemaan mitä tapahtuu pitkän tauon jälkeen. Nukalla oli selkeästi keskittymiskyvyssä puutteita. Ei odotellut rauhassa kuten yleensä joten pidin sitä sit suurimmaksi osaksi kiinni paitsi ku suoritettiin liikkeitä.

Merkki: Tämän Nuka on hiffannut hyvin. Pitää vaan ruveta pidentämään matkaa reilusti, sillä pitemmällä matkalla vauhti oli lopussa hitaampi.

Ruutu: Lyhyeltä matkalta hienosti ruutuun. Pitkältä matkalta jää ulos ruudusta. Nuka ei siis ole hoksannut ruudun ideaa vaan kokee et pitää mennä tietty matka eteenpäin ja sit pysähtyä ja kääntyä kohti mua. Lisää treeniä ja paljon. Palkka piilossa ruudussa.

Liikkeestä maahan: Tämä meni meillä viime kokeessa nollaksi joten halusin treenata tätä. Suurin osa muusta porukasta otti seisomista. Nuka meni häirittynä maahan joka kerta. Sitten tehtiin sellanen lelu-alue ja eka toisto oikein hyvin. Sen jälkeen tarjosi istumista ja seisomista maahanmenon sijaan. Tuumasimme et tehdään tätä varten paljon häiriöharjoituksia. Palkkasin heti oikeasta asennosta.

Liikkeestä seiso: Ei ongelmia. Palkkasin suoraa pysäytyksestä.

Hyppy: Nukalla on hieman vaikeuksia malttaa odottaa käskyä. Lisäksi tottelee hitaasti istu käskyä mutta eiköhän se treenillä saada kuntoon.

Luoksetulon stoppi ja kaukot: Näitä tein itsenäisesti muutamassa välissä ku oli luppoaikaa toisin sanoa ku muut teki hyppyä ja kun en viittiny enempää treenata merkkiä. Kaukoissa nousi heti istumaan. Luoksetulon stopissa ihme kyllä nuo broileripyörykät toimii tosi hyvin. Ennakoi hieman pysähdystä mut täytyy toi vauhti sit jossakin välissä kasvattaa sopivaksi.

Nyt isoimmat ongelmat näyttävät olevan tuo luoksetulon stoppi sekä liikkeestä maahan. Näitä siis treeniohjelmaan ja toki tarttis noutoakin ottaa enemmän. Suunnitteilla olisi kisat lokakuussa jos satutaan mahtumaan mukaan. Pitäis varmaan alkaa ilmoittaan koiraa pikkuhiljaa et päästään mukaan.