Säätila on kummallinen asia ja aiheuttaa koiranomistajalle ongelmia. Ensin meillä oli nuo kunnon lumipyryt kauhean tuulen kera ja nyt pakkasta lähemmäs 20 astetta. Koiria palelee ja omistajaakin. Ei treenata ulkona näillä keleillä. Nukan juoksut eivät vielä ainakaan ole alkaneet. Päätin jättää Kajaanin näyttelyn väliin. Pentuagility kurssi alkaa tossa 24.2 ja sinne mennään, toivottavasti nuo juoksut eivät ala sen aikana. Päätin kouluttaa itseänikin ja ilmoittauduin kasvattajakurssille sekä koetoimitsija1- kurssille. Miten niin työttömällä on aikaa? Siis kevättä odotellessa sisätreeniä…

 Ukon kanssa treenasin ensin.

Sivulletulo: Ihmeesti tämä on parantunut Ukolla sen jälkeen kuin Nukan kanssa käytiin hakemassa oppeja Minnalta. Ukko nimittäin tuli todella lähelle lähes jalkaan kiinni ja katse kasvoissa koko ajan. Parantamisen varaa on kuitenkin; Ukolla jää mun puoleinen etujalka ilmaan ku se odottaa palkkaa. Täytyy miettiä mitä tuolle tehdään.

Seuraaminen: Vieläkin seurataan mielestäni liian kaukana mutta kontakti oli erinomainen. Täytyy miettiä miten tuon saa lähemmäs tuossa seuraamisessa. Ilmeisesti kokee minun painostavan ja siksi liikkuu kaukana. Täytyy pyytää jotakin katsomaan sivusta painostanko vai en.

Liikkeestä seisominen: Ihan nättejä pysähdyksiä, mutta treeniä ja taas kerran treeniä niin saadaan tämäkin liike etenemään.

Nuka toisena.

Sivulletulo: Tosi kivasti tulee sivulle. Hieman vielä miettii käskyä ennen kuin toimii. Käsiavut on saatu pienennettyä. Uutena ongelmana on tullut pikkuinen edistäminen. Tähän aattelin kokeilla takapalkkaa jos tuo vaikka hoksais paremmin sen paikan.

Seuraaminen: Tässä myös tapahtunut hieman parannusta; käden olen saanut sivulle ja silti kontakti pysyy. Seuraa mielestäni liian kaukana joten olen varma että painosta koiraa.

Maahanmeno ja istuminen: Näistä tiedän et tuo osaa käskyt mutta Nuka ei vain halua noudattaa käskyjä. Myös käsimerkin kanssa liikkeet ovat hitaita. Täytynee kokeilla innostamista ja leikin välissä pyytää näitä jos ne siitä taas lähtis sujumaan

Leikki: Tässä ollaan edetty huimasti. Nuka tuo lelun heiton jälkeen käteen ja sitten vähän revitään ja taas heitetään. Nyt osataan myös varoa omistajan sormia. Irti käskyllä päästää irti aina. Nyt pitäisi saada Nuka itse vetämään kunnolla lelua. Annetaan sen aina voittaa…