Pääsin tuossa tutustumaan paimennuksen maailmaan kun kävin katsomassa paimennustreenejä. Mahtava ilma ja mielenkiintoista seurattavaa, vaikka kaikki olivatkin aloittavia/sytytteleviä koirakoita. Oli ihana katsoa kun koirat intensiivisesti katselivat jo aidan takana lampaita. Itselläni mielenkiinto tätä lajia kohtaan vain kasvoi. Täytyy katsella jos löydettäisiin Nukalle sopiva väli milloin käytäisiin katsomassa kiinnostaako lampaat meidän neitiä.

 

Treenasin tuossa pihalla Nukaa. Aluksi näytti siltä et joudun laittaan Nukan remmiin et saadaan jotain treenattua. Jani kolisteli autotallissa ja sitä piti kuunnella ja kommentoida. Otettiin lelu kehiin ni mielenkiinto siirtyi minuun ja töiden tekoon.

 

Sivulle tuloa: Tämä sujuu jo varsin hyvin läheltä mutta kauempaa pitää vielä naputtaa reiteen että hoksaa. Treenataan tuota pitempää matkaa ja yritetään saada tuo käsimerkki kokonaan pois.

 

Seuraaminen: Nyt treenasin sillä tavalla et pidän käden alhaalla, ihan kivoja pätkiä makupaloilla, pientä edistämistä. Päätin kokeilla miten toimisi lelupalkkaus takana. Aivan sika upeita pätkiä ku teki tolla takapalkalla. Janin pyysin siinä lopussa seuraamaan ku tuntu et toi seuraa niin mahtavasti. Janin kommentit: mulla vasen olkapää alempana ku oikea, Nuka suorassa taipuu lähes jalan ympäri. Nyt täytyis varmaan ruveta harjoitteleen noita käännöksiä.

 

Maahan meno: Tosi nätisti meni maahan. Otettiin sekä lelu- että makupalapalkalla ja pidemmältä matkalta. Piti hieman painostaa hartioilla mut tosi nopeita ja hyviä maahan menoja.

 

Istuminen: Tuntu ettei toi ole ikinä kuullutkaan kyseistä käskyä, jätetään tuota maahan meno treeniä vähemmälle ja treenataan istumista enemmän. Treeniä, treeniä ja vielä kerran treeniä…

 

Liikkeestä seisominen: Treeniin verrattuna suorastaan loistavia suorituksia. Yhdesti tuli istuminen joka oli kyllä mun vika; nostin käden liian ylös. Treenataan lisää ja katotaan josko saatais tuo käsi kokonaan pois tässä lähiviikkoina.

 

Ukon kanssa kävin heittelemässä palloa ja otin pari seuraamista, istumista ja maahan menoa. Tavalliseen Ukko tyyliin; Onko pakko? en millään viitsis. Seuraamisessa edistää on kaukana yms. Ei tuo toko oo tämän koiran laji ei ollenkaan.

 

2on-2off: Tätäkin treenattiin nousin itse jo seisomaan kun tuntui käsky tehoavan ilman kättä ihan hyvin. Kun koira on vasemmalla puolella menee ihan hyvin mutta kun koira on oikealla puolella tuntuu et sen on vaikea hahmottaa mitä sen pitää tehdä. Nyt treenataan enemmän tuota oikealla puolella olemista niin jos se sieltä vaikka löytyis.

 

Aika paljon saatiin leikin lomassa treenattua noita liikkeitäkin. Huomattavasti paremmin tuo tekee töitä lelupalkalla kuin makupaloilla vaikkakin makupalatkin kelpaa. Seuraavalla kerralla täytyy ottaa paikallaoloja kun huomasin ettei niitä ole tullut treenattua pitkään aikaan.