Vuoden viimeisten päivien kuluessa on hetki aikaa istua ja miettiä menneen vuoden tavoitteiden toteutumista ja miettiä tulevan vuoden tavoitteita.

Vuosi 2010

Hieno vuosi takana koiran kanssa. Edelleen tuo koira tuntuu omaan käteen sopivalta ja sen kanssa on ilo harrastaa. Harjoittelimme montaa lajia ja välillä tuntuikin ettei treenitöntä päivää olekkaan. Mikäs siinä jos koira jaksaa ja ohjaaja niin eihän se haittaa.

Tokossa tavoitteena oli TK1 ja se saavutettiin 4 kokeen kautta toukokuussa. Kesä oli meillä tokosta treenitaukoa johtuen siitä että voimakas kontakti otti vallan myös agilityssä sekä paimennuksessa joissa se ei ole toivottavaa vaan häiritsee erittäin paljon. Avoimessa kävimme vuoden aikana 3 kertaa ja saaliina 2 AVO1 tulosta.

Agilityssä tavoitteena oli kisata syksyllä. Koira olisi ollut valmis marraskuussa ensimmäisiin startteihin mutta pihi omistaja ei raskinut ostaa lisenssiä muutaman kisan tähden. Riman tiputusongelma saatiin kuriin kun idiootti omistaja tajusi hierottaa koiransa ja koira oppi käyttämään kroppaansa oikein hypätessä. Nyt vain pitäisi ohjaajan kehittyä niin paljon jotta ei itse aiheuttaisi hätiköinnillään rimojen alastuloja. Kontaktitreenejä tehdään koko ajan ja suurimman osan ajasta ne toimivat hienosti. Kepit sujuu hienosti mutta kovassa vauhdissa suora sisäänmeno vaatii treeniä. Keinulla havaittavissa lentokeinu ongelmaa kun ei vaan malta odottaa et keinu tipahtaa maahaan ku on kiire seuraavalle esteelle. Toivottavasti ohjaaja uskaltautuu viemään koiran kisoihin alkuvuodesta.

Paimennuksessa tavoitteena oli käydä kisoissa viimeistään syksyllä. Hienon alun jälkeen tuli totaalinen floppi ja yhdessä vaiheessa jo mietin tämän lajin tiputtamista pois kokonaan. Niin hirvittävästi tuli takapakkia alkukaudesta. Syksyn siintäessä jokin loksahti paikalleen pikkukoiran pääkopan sisällä ja eteneminen oli vauhdikasta. Kisoihin asti emme päässeet kun elokuussa olleet kisat peruttiin vähäisen osanottajamäärän takia. Toivotaan pikkukoiran kehittyvän talvitauon aikana ja uudella innolla kesän treeneihin.

Näyttelyissä pyörähdettiin 3 kertaa joista tuloksena EVA (ei voinut arvostella koska koira ei suostunut ravaamaan eikä seisomaan) EH erikoisnäyttelystä ja H kaikkien rotujen näyttelystä. Enemmän näyttelyitä oli suunnitelmissa mutta työkuviot sotkivat näyttelyturneeta pahasti.

Jälkiä tehtiin jokunen ja jos koiralla olisi parempi ja motivoituneempi ohjaaja voisi sillä olla jo jotain tuloksiakin kyseisestä lajista. No kaikkea ei ehdi eikä jouda.

Vuosi 2011

Tokossa tavoitteena saada VOI1(TK3) ja treenata EVL:n liikkeitä. Katsotaan millä aikataululla näitä saadaan tehtyä. Mahdollisesti käydään vielä hakemassa se puuttuva AVO1 tulos jolloin saataisiin TK2 suoritettua.

Agilityssä tavoitteena päästä kisoihin ja toki nollia otettaisiin mielellään mutta jos ei tule niin ei sitten. Lisäksi kehitetään noita heikkoja kohtia. Lähtöön jäämistä, kontakteja, keinua ja keppien sisäänmenoja ja suurimpana irtoaminen.

Näyttelyissä olisi tarkoitus käydä hakemassa ainakin yksi EH ja mielellään ennen kesää ku silloin on vaikeampaa saada töistä vapaata viikonlopuille kuin näin talviaikaan.

Jälkitreenejä jatketaan ja katsellaan mitä sillä saralla saadaan aikaan.

Paimennuksessa jatketaan treenejä ja pyritään pääsemään kisoihin jotta olisi mahdollisuus suorittaa PaimennuksenPerusRata eli PPR. Lisäksi jos lähialueella on joku paimennuskurssi niin voitaisiin osallistua.

Lisäksi joskus syksyllä voitaisiin harkita joko MH-kuvausta tai luonnetestiä jos satuttaisiin saamaan paikka.