Viime viikon perjantaina kävästiin taas agilitaamassa. Tehtiin erilaisia lyhyitä tekniikka treenejä. Tehtävät sujuivat muuten hyvin mut tietyissä kohdissa kääntyminen oli Nukalle vaikeaa eli tuli isoja kaarteita. Toisessa tehtävässä mun olis varmaankin pitänyt sitä kääntää enemmän jo ennen ku se hyppää. Lisäksi rimoja tuli alas ihan urakalla jopa todella törkeästi rintalihaksilla tiputettuja. Kyselinkin tuolta Vappu Alatalolta hyppykurssia mutta ei pidä enää tälle vuotta omia vaan loput on tilauskursseja. Yritän kysellä täältä porukkaa tuollaiselle hyppykurssille ja selvittää saataisiinko jostakin tilat kohtuuhinnalla. Porukalla nyt hyppykurssille niin saadaan tänne pohjoiseen kunnon hyppyguru. Hyppyjä lukuunottamatta tuo koiran ja mun tekeminen alkaa olla oikein hienoa joten eiköhän heti ens vuoden puolella lähdetä kisaamaan.

Maanantaina taas tokoiltiin. Koira taas vaihteeksi ku viritetty jousi mut onneksi pysyi kasassa lukuunottamatta kehujen jälkeen tulevia haukahduksia. Aloitettiin perusasentotreenistä jossa itsellä oli ongelmia kertoa koiralle mistä kautta pitää tulla sivulle. Saatiin mua korjattua ni johan koira tuli oikealta puolelta sivulle. (näitä treenattiin lähinnä ruutua varten) Tehtiin siis kolmessa nopeudessa ja kaikista mahdollisista kulmista eli juoksu, käynti ja pysähdyksestä.

Tämän jälkeen kaksi paikallaolotreeniä; Nuka makasi kuin tatti molemmissa. Ennakoi ylösnousua joten taas vaihteeksi palkkaa suoraa maahaan.

Sitten oli nouto Nukalla on ilmennyt kaksi ongelmaa joista ropisee pisteitä. Ennakointi jo heitosta kapulalle meno. Tätä ratkottiin sillä et heitän kapulan mut joka kerran ku häntäkarvat värähtää ni haen kapulan itse. Toinen on luovutus. Tässä treenataan rauhallisempaa poisottoa ja pidetään koira istumassa vaikka kapula olisi jo luovutettu. Näitä pitäis nyt treenata päivittäin et saatais nouto hienoksi ennen kisoja.

Luoksetulon stoppi; Tässä kovassa vauhdissa valuu, alkaa herkästi ennakoimaan ja hitaassa vauhdissa saattaa tulla yks tai kaks askelta käskyn jälkeen. Toivottavasti tää ois ens kerralla ohjattuna liikkeenä ni voitais miettiä miten tähän sais ryhtiä.

Hyppy; Nyt istuu heti käskystä mut ei ennakoi istumista. Paluuhyppy hyvin mut tulee vinosti perusasentoon joten täytyy treenata tuota perusasentoa aika paljon ennen kisoja.

Tällaista tänne taas kuuluu ja nyt elän toivossa et huomenissa olisin tarpeeksi kunnossa jotta pääsen agilitytreeneihin. Tai todennäköistä on et menen treeneihin ja yritän tehdä hieman puoliteholla juttuja.