Sain joulupukilta lahjakortin Minnan koirakouluun. Käytettiin siitä osa yksityistuntiin tokon ja agilityn parissa. Aloitettin agilla.

Eka harjoitus oli aidan kiertoa 8 ensin normaalisti ja sitten takaakiertona. Mun vasen käsi ei oikein toiminut noissa harjoituksissa ja sen takia meni lörinäksi ja lisäksi Nuka ilmeisesti tuon takia teki aina hienon silmukan ennen vasemman puolen kiertoa.

Pieni rata joka juostiin kahteen kertaan. Ensimmäisen ja toisen hypyn väliin en meinannut osata sijoittua ja ekalla kertaa tehtiin liian laajoja kaarroksia. Toisella kerralla 6 jälkeen olisi saanut olla tiukempi mutta muuten jo ihan hyvä rata.

Babypuomilla treenattiin alas käskyä; hienosti Nuka teki näitä kun vietti pidettiin koko ajan matalana. Sain jopa juostua ja tehtyä valssin ilman että koira karkaa mihinkään.

Tokon ruutu oli seuraava uhri ja saimme tehtyä monta toistoa. Nukan tehdessä haukkumisia en välittänyt vaan seisoin paikoillani täysin hiljaa ja muutaman kerran jälkeen se haukkumisen jälkeen juoksi ruutuun.

Meidän kirous eli nouto. Nuka tuo tässä vaiheessa lähes kaikki lelut ja istuu niiden kanssa. Tunnarikapula ei ole niin mieleinen mutta tuo senkin ja oikeaa kapulaa se ei halua tuoda. Päädyimme sellaiseen harjoittelusuunnitelmaan missä mä kasaan ison kasan leluja ja kaiken mailman juttuja mitä voi hakea ja heittelen niitä vuorotellen ja pyydän Nukaa hakemaan ja satunnaisesti heitän kapulan aluksi lähelle jotta voin avittaa jos ei meinaa tuoda sitä ja kun onnistuu ilman avustamista siirrymme heittämään kauemmas. Kehittyyhän tuo koko ajan tämän noudon osalta mutta on jännä miten tämä on meille niin hidas opiskella. Pentuna Nuka ei kyllä tykännyt kantaa mitään suussaa eikä oikeastaan välittänyt edes repimisleikeistä. Yksikseen nujusi lelun kanssa ja kaikkein kivoin oli leikkiä Ukon kanssa silloin kun se suostui leikkimään.

Sitten vielä keppejä. Remmissä sujuu jo aika kapeilla kepeillä. Nyt pyritään kaventamaan kujaa ja pääsemään ne loppuun asti. Pidetään viretaso matalana ja kun onnistuu todella kapeilla/normaalikepeillä levennetään hieman ja treenataan erilaisia kulmia. Tähän olis varmaan tosi hyvät ne ohjurit pitää miettiä saisko ne jostain hommattua.