Meillä oli netti katki aika pitkään ja en ole päässyt päivittelemään blogia joten aika paljon olis asiaa. Piti 3 kertaa soittaa nettifirmaan ennen kuin saivat korjattua linjat niin että toimii. Sitten itse asiaan...

Tokoa ollaan treenailtu lyhyinä pätkinä. Tuntuu neitillä olevan korvat jossakin muualla kuin siellä missä niiden tulisi olla. Tämä taitanee olla uhmaikää, ei mun tartte jos en halua. Perusliikkeitä ollaan treenailtu, etenkin paikallamakuun häiriöitä ollaan pyritty lisäämään. Se on jännä et paimenessa tuo koira pysyy maassa mut sitten ku harjotellaan tokossa paikalla oloa tuo keksii kaikkea muuta.

Paimentamassa ollaan käyty kerran tässä välissä. Ei vois uskoa kuinka tuo kehittyy vauhdilla. Viime kerralla käänsin koiralle selän ja kuljin etuperin lauman edellä. Ruvettiin myös äänellä antamaan suuntakäskyjä. Ihanan rauhallisesti Nuka saa nuo lampaat liikkeelle ja hyvin pehmeästi tottelee käskyjä. Häntä on vieläkin aika korkeella mut muuten ihan jees ilme tuolla otuksella. Jatketaan harjoituksia...

Tänään käytiin haun alkeiskurssin maastossa. Nuka nuorimpana osallistujana sai olla mukana tallaamassa aluetta. Meidän treenissä maalimies juoksi piiloon kutsuen koiraa, sit me tehtiin pieni lenkki ja ruvettiin etsimää Äijää metsästä. Nuka oli hyvin menossa mut jäi puoleen väliin ja palas lenkin kautta mun tykö. Mun mielestä se ei oikein hiffannu hommaa ja kävi epävarmaksi ja siksi palas takas. Maalimies kävi näyttäytymässä ja sit Nuka meni sen tykö. Mielestäni olis saanu mennä nopeempaa ja innokkaammin mut pitää treenata et palkka tulee ainoastaan sieltä vieraalta ihmiseltä. Ei yrittänyt lähtä Äijän tyköä mihinkään vaan tyytyväisenä söi siellä nakkia. Heti perään toinen ilman et palattiin keskilinjalle. Sinne Nuka meni ihan suoraa joskin hitaanlaisesti. Nyt treenataan vahvoilla avuilla ja laitetaan mun tekemiset ihan minimiin. Pitänee ostaa ne pk-liivit ensi tilassa. Tosi mukava oli tämä meidän kouluttaja Kari. Vielä on alkeiskurssilla yksi maastopäivä, siellä aattelin et jos pystyy ni otetaan yks pisto ja sit ilmasu treeni. Tuostahan pitää tehdä haukkuva koska noudoissa on isoja ongelmia.

Nukan ilmoitin (ainakin yritin) Rovaniemen ryhmikseen. Saa nähdä miten meidän käy. Häntä tuntuu välillä olevan tosi ylhäällä ja välillä pysyy tosi hyvin alhaalla. Toivottavasti vaan meni meidän ilmo perille ku sattu just tohon postin työnseisaukseen tuo ilmon lähtö. Jos huomenissa kilauttaisi ja kysyis et ehtikö perille vai ei?