Eilen käytiin taas meidän ryhmän treeneissä. Nukalla oli keskittymisvaikeuksia koska siellä oli yksi uros johon Nuka palavasti "rakastui". Mukavat treenit vaikkakin haastavat tuon uroksen takia ja senkin takia että teimme ylempien luokkien liikkeitä.

1. Harjoiteltiin kaukokäskyjä. Ensin maahan-istu-maahan-istu. Nämä sujui kohtuudella n.05m etäisyydellä jos tein pitemmältä matkalta ei Nuka tehnyt kumpaakaan ilman voimakkaita apuja. Sitten maahan-istu-seiso-istu. Seisomisessa Nuka liikkuu taaksepäin ja tätä täytyy treenata siten että vedätetään sitä enemmän eteenpäi. Seisomisesta istumiseen Nuka taas liikkuu eteenpäin joten silloin täytyy työntää sitä harjoitellessa taaksepäin. Jatketaan näiden treenausta.

2. Toisena harjoiteltiin vaihteeksi liikkeestä istumista. Nuka ei oikein ensin hoksannut mistä oli kyse ja tarjosi suorastaan loistavaa seisomista. Käsiavulla sitten istui. Tätäkin pitäis ruveta harjottelemaan enemmän.

3. Sitten tehtiin idiottiringin sijasta idioottisuoraa. Ekalla kerralla seisominen ok, istuminen avustettuna hyvä ja maahanmeno oli hidas. Nuka vaikutti aika epävarmalta ton maahanmenon kanssa. Tokasetillä kaikki ihan hyviä. Kun kiersin Nukan niin pää pyörii mukana ja hieman ehkä liikkuu ku pitää nähä mihin mamma menee. Nyt otetaan treeneihin mukaan tuo avoluokan koiran luo palaaminen eli et aina mennään ensin ohi ja sit takaa palataan koiran viereen.

4. Tämän jälkeen tehtiin hyppyä. Nukan kanssa täytyy nyt vaan harjoitella sitä hyppäämistä ja saada seisomisen ennakoiminen pois. Tein sillä tavalla et yritin palkata sen suoraa hypystä liikkuvalla pallolla mut olin molemmilla kerroilla myöhässä ja Nuka ehti kääntyä mua kohti, joten oma ajoitus täytyy saada kuntoon. Reenattiin sitten pari kertaa vielä esteen takana pysymistä kun mä liikun ekan kerran ei väräyttänyt lihastakaan kun kiersin esteen. Jatketaan harjoituksia.

5. Ruuta oli hypyn jälkeen. Lähetyksen jälkeen Nuka kattoo mua mut nyt sentään menee jo ruutuun asti. Täytyy saada toi kattominen pois ja treenata tota lähetystä tosi paljon eri matkoilta.

6. Tehtiin 2 erilaista paikallaoloharjoitusta. Nuka oli sen ihanan uroksen vieressä molemmissa. Ekalla kertaa tehtiin liikkuroituna normi paikallaolo (1m). Jouduin lähteen ennen ajan täytymistä jo Nukaa kohti koska se kiinnostui liikaa siitä uroksesta. Toinen tehtiin silleen et oltiin toisen koiran kans vastakkain välimatka oli n.3m. Nyt Minna teki lisähäiriötä kävelemällä ympäri ja laahaamalla jalkoja ja rimaa pitkin kenttää Nuka pysyi maassa mut oli aivan superlevoton. Kuka haluaa tulla meille tekeen noita laahaushäiriöitä ku ei se oikein kestä niitä.

7. Seuraamisessa tehtiin tosi mielenkiintoisia askelharjoituksia. a) Täyskäännös oikealle paikoillaan. Näitähän mä oon tahkonnu ton koiran kanssa vaikka kuinka paljon. Sujui kivasti. b) Otettiin oikealle etuviistoon askel. Tätä ei oo koskaan tehty mut hienosti tuo teki. hieman vino loppuasento. c) Otettiin askel oikealle suoraa sivulle. Tässä tein muutaman ku Nuka jäi hirvittävän vinoon. d) 90 asteen käännös paikallaan vasemmalle. Tämä meni kivasti ku ollaan näitäkin harjoiteltu. e) Täyskäännös vasemmalle paikoillaan. Sujui kohtuullisesti. Vasen vaan on meille se vaikeampi suunta näissä ja johtuu tosta edistämisestä. Askel suoraa taakse tää oli vaihtoehtona mut ehdittiin kokeilla tämäkin. Nuka teki sellasen ihme mutkan tässä. f) 5-7m seuraamista ilman perusasentoja. Tosi mukavaa seuraamista ja paikkakin oli tosi hyvä. Me ollaan kehitytty tosi mukavasti. g) 5-7m seuraamista ja ainoastaan keskellä yksi perusasento. Ehkä hieman vino oli tuo perusasento. h) Seuraaminen ja sitten keskellä n.5m juoksupätkä keskellä. Muistin nostaa kädet koukkuun ja mennä sellasta hölkkäravia niin myös juoksuosuus sujui hyvin. Kokonaisuudessaan Minna sanoi et ollaan saatu hyvin korjattua tuo seuraamisen paikka ja käski palkata satunnaisesti eteen ja jopa sivulle ettei Nuka rupea jätättämään.

Meillä olisi vielä ollut aikaa mut päätettiin porukalla lopettaa koska kaikki koirat olivat hyvässä vireessä mutta oltiin jo tehty tosi paljon harjoituksia tällä kertaa.