Perjantaille sovimme Piritan, Pummin ja Mantan kanssa tokotreenit ja uintireissun sinne heille päin. Keli oli aivan superhyvä; lämmin, puolipilvinen ja pienellä tuulenvireellä varustettu. Koirien kanssa tuo on ihan paras keli treenata on lämmin muttei kuitenkaan liian kuuma.

Aloitimme illanvieton tokoilemalla. Nuka toki aloitti koska Ukosta ei toko koiraa saa vaikka haluaisikin. (Ite oon tuon koiran pilannu; hinkannu liikaa paikallaan kaikissa liikkeissä) Luoksetulon stoppi; Tämä on ihan ok jo. Itse toki toivoisin vieläkin terävempää pysähdystä mut kait se tässä treenatessa saadaan sekin aikaiseksi. Kaukot; Tässä on tekemistä, välillä tekee välillä ei. Pirita huomautti et käskytän vähän eritavalla joka kerralla. Kun olen tiukempi (uhkaavampi) Nuka tekee ihan ok. Myös istuminen jää usein vajaaksi mut en vielä puutu siihen koskapa on hyvä et se etes nousee. Seuraminen; Pirita käskytti mulle sellasen pikkukaavion missä oli kaikki osa-alueet. Pysähdystä tuo Nuka ennakoi liikkurin käskyistä mut senkin unohti ku en tehnytkään muutamaa stoppia ollenkaan. Hieman meinaa edistää mut se saadaan kyllä kuntoon ku tekee sitä innostuneena. Viimeinen viikko ennen koetta hinkataan tuota seuraamista et saadaan virettä alemmas. Liikkeestä seiso ja maahan; Molemmat oikein hyviä. Maahanmenossa menee himpun verran vinoon mut ei pahasti. Näitä en viitsi sen kummemmin hinkata. Hyppy; Tässä onkin tekemistä ei taas meinaa istua ollenkaan. Onneksi sentää osaa hypätä takasi vaikka jääkin vähän turhan lähelle estettä. Nouto; Nuka hakee kapulan ja tuo sen johonkin lähelle eli vieläkin pitäisi tuota sivulletuloa kapulan kanssa tehdä paljon enemmän. Mut kyllä oon tällähetkellä ihan tyytyväinen tähänkin. Paikkalla makuu. Tämän otin silloin ku Pirita ja Pummi treenas hyppyä ja Nuka pysyi hienosti paikallaan. Piiloon en viitsiny mennä ku oli kuitenkin sen verran vaikea Nukalle ku hyppy on yks sen lemppareita. Nyt täytyis vielä päästä treenaamaan paikallamakuuta kimpassa, noutoa, hyppyä ja kaukoja. Aika paljon olis vielä tehtävää ennen ku voidaan haaveilla ykköstuloksesta.

Treenien jälkeen suunnattiin uittamaan koiria sorakuopille. Ukko suorastaan syöksyi veteen. Nuka hieman kasteli varpaitaan ja lopulta kyllästyin ja vaan vein tuon koiran uimaan. Ensin se räpiköi ihan paniikissa ja sitten kun rauhoittelin sitä niin löysi oikein mukavan tyylin tuohon uimiseen. Täytyis käyttää noita koiria enemmänkin uimassa et sais opetettua tuon Nukan uimaan. Helpottais näin kesäisin tuota lenkkeilytystä ku vois sen sijaan raahata koirat uimaan. Käytiin myös pikkunen metsälenkki ja takas tullessa Ukko ja Manta piti pienen neuvottelun johon puutuimme aika tiukasta Piritan kanssa.

Lopuksi Pirita vielä keitteli meille kahvit. Täytyy myöntää että oli todella mukava ja rentouttava ilta kaikkinensa. Mieli lepäsi ja koirat väsytettiin niin et jopa meidän Ukko joka ei halua mennä autossa nukkumaan ku siellä on kakara niin nukkui Nukan kanssa kontissa. Tämä täytyy kyllä ottaa joskus uusiksi.