Tiukalla kurilla lähdettiin treeneihin. Päätin ennen treenejä et koira ei huuda eikä riuhdo ku odotellaan omaa vuoroa. Lisäki päätin et en siedä mitään perseilyä radalla.

1. harjoitus: Otettiin pelkkää puomin kontaktia muutaman kerran. Otin ensin remmissä ja se olikin tarpeen; piti muistutella mitä se alas-käsky tarkoittikaan. Viimeinen meni jo hyvin.

2. harjoitus: Puomi-putki. Tässä Nuka yritti lipsua mutta palautin sen takasi. Toinen kerta jo parempi.

3. harjoitus: A:n kontakti. Tässä pysyi tosi hyvin vaikka tein häiriötä.

4. harjoitus: A-hyppy. Tämä sujui hyvin.

5. harjoitus: Rata1;hyppy-puomi-putki-puomi. Seurasi mun jalkoja ja meinasi niiden mukana lähtä kontaktilta palautus ja sitten pysyi.

6. harjoitus: Rata2; hyppy-A-hyppy-A. Tässä ei meinannut irrota hypylle sitten millää ja kun irtos ni tiputti riman. Kontaktit hyviä molempiin suuntiin.

7. harjoitus: Harjoiteltiin ohjaajan liikkumista sivusuunnassa. Putki-puomi-ohjaaja vapauttaa etupalkalle hypyn takaa. Tämä oli Nukalle vaikeaa. Tuli pois kontaktilta ja sen lisäksi ei meinannut irrota etupalkalle. Saatin kohtuullinen onnistuminen jonka jälkeen jatkoimme seuraavaan tehtävään.

8. harjoitus: Jatkettiin sivusuunnassa liikkumista. hyppy-A. Tässä piti säätää mun liikkumista ja sitten vielä tämä oli todella vaikeaa Nukalle. Saatiin lopuksi kuitenkin onnistunut suoritus.

9. harjoitus: Rata3; putki-hyppy-puomi-putki-puomi-(sivuliike)hyppy-hyppy-putki. Tässä vaikea paikka oli juurikin tuo sivuliike. Nuka meinaa kääntyä aika ylhäältä jo mua kohti ja toisekseen liukuu mun perään. Palautin sen useemman kerran takas puomille.

10. harjoitus: Rata4; putki-hyppy-A-hyppy-A-(sivuliike)hyppy. Tässäkin huomasi tuon mun sivuttaisliikkumisen olevan koiralle hirvittävän vaikeaa. Jouduttiin uusimaan tuo sivuttaisliike kohtaa useemman kerran.

11. harjoitus: Rata5; putki-hyppy-puomi-(valssi)hyppy-putki-puomi-(sivu)hyppy.  Tässä jouduin palauttamaan Nukan muutaman kerran toka kontaktille mutta muuten rata oli oikein sujuva ja pystyi tekemään valssin oikein hyvin, vaikkakin vielä aika hitaasti.

12. harjoitus: Rata6; hyppy-A-(valssi)hyppy-hyppy-putki-hyppy-A-hyppy. Tällä radalla taisteltiin lähdössä mutta sen jälkeen rata sujui kuin tanssi koira irtosi putkeen, A:lle ja jopa hypyille. Ei kääntyilyä eikä ylimääräistä sähläystä.

Tiukempi kuri vaikutti tehoavan Nukaan hyvin. Odottelimme kohtuu rauhassa omaa vuoroa ilman haukkumista tai kiskomista. Rimat pysyivät ylhäällä. Nuka liikkui suoraviivaisemmin ja ei haukkunut myöskään radalla. Nuka myös irtosi todella hyvin. Jatkamme tätä tiukkaa linjaa jonkun aikaa ja katsellaan jos voitais jossain vaiheessa löysätä hieman.