Maanantain tokot meni taas formulamallisen bortsun kanssa. Tarjosi kaikkea mahdollista kun ehdittiin jotakin tehdä normaalien lenkkien lisäksi. Huumorintaju tuon kanssa treenatessa täytyy pitää mukana.

1. Idioottirinkiä palasissa.  Tehtiin ensin juosten eli juoksuseuraamista ja sitten käsky ja juosten pois. Myös nuo istumiset sujui tässä käsimerkin kanssa tosi nätisti. Toisena tehtiin samaa hommaa mut perusseuraaminen-käsky-juosten poistuminen. Seisominen ja Maahanmeno tosi kivoja mutta istumisessa ei millään, jäi seisomaan tai meni maahan. Täytynee harjoitella näitä lisää.

2. Paikallamakuu/luoksepäästävyys yhteisharjoituksena. Mentiin rinkiin ja koirien välit oli n.2-3m. Koirat käskettiin maahan ja sitten vasemmalla puolella oleva koiran ohjaaja tuli koirakon luokse ja silitti koiran poskea. Koiran tuli pysyä paikallamakuussa koko ajan. Nukan kanssa tässä ei ollut ongelmia.

3. Kontakti-/paikallaistumisharjoitus edellisen harjoituksen ympyrällä. Nukalla oli isoja ongelmia keskittyä minuun kun joku liikkui ja kahisutti hiekkaa. Minun mennessä häiritsemään toista koirakkoa Nuka meni maahaan josta jouduin sen sitten nostamaan ylös.

4. Luoksetuloja. Nuka ei malttanut istua paikallaan ja tuli todella vinoon perusasentoon. Jouduin pitkästä aikaa antamaan käsiavun jotta sain sen istumaan oikealle paikalle. Täytyy palata perustreeniin tämän osalta. Tule käskyllä vauhti oli aivan superi mutta sivu käskyllä hölkkäsi silleen et eihän tässä oo mikään kiire.

5. Hyppy. Tein pitkästä aikaa koko liikkeenä ja oikeilta matkoilta. Ennakoi muttei kovin paljon (kääntyi heti hypyn jälkeen) ja ensin yritti liikkua kun olin menossa viereen mutta uskoi käskyä tosi hyvin.

6. 3 minuutin paikallamakuu. Hieman oli pään pyörittelyä ja maanhaistelua mutta tämäkin on edennyt tosi hyvin. Ei ollenkaan niin levotonta kuin viimeksi. Lisäksi tein ensimmäisen kerran kisamatkalla. 3 murahdusta jouduin tekemään kun pää pyöri/maan haistelu alkoi. Mukava kun tämäkin liike alkaa sujua.

Eilen oli meidän agilityn jatkokurssin harjoitukset. Nuka kävi aika kuumana jo treeneihin tullessa. Tehtiin 17 esteen rataa ensin pikku pätkissä ja sitten vielä kokonaan. Yleisesti pätkät sujui kohtuullisen hyvin. Kontakteilta yrittää lähtä jos itse liikun ja kepeillä ei jaksa keskittyä. Jos olen hiljaa ja ohjaan vain kropalla etenkin hypyille Nuka liikkuu paremmin kuin jos huutelen esteitä. Koko radalla oltais saatu hylky 3 esteellä ja muutenkin se oli sellainen katastrofi. Hienosti se ohjautuu ja kulkee radalla mutta kontakteilta on tosi kiire eteenpäin ja hypyistä roiskii läpi. Yhteenvetona lisää kontakti ja hyppy treeniä. Kepit sujuis jo tosi hyvin jos tuo malttaisi keskittyä niihin. Saatiin kuitenkin Minnalta kehuja siitä et ollaan edetty vaikka itsestä tuntuu ettei tuu oikein mitään tästä hommasta.

Täytynee vielä hieman selittää tuota Nukan formulavauhtia. Porukoitten omistama reilu 5 kk:n ikäinen varsa tarvii kokenutta hevosihmistä käsittelyn opetukseen ja kaikki liikenevä aika on sitten mennyt tallilla. Treenaus on siis viime viikolta jäänyt todella vähäiseksi mutta tällä viikolla on tarkoitus ottaa itseä niskasta kiinni ja treenata niin varsaa kuin koiraakin....