Onpas ollut kiire viikko kun ei ole ehtinyt edes maanantain tokotreenejä päivitellä.

Maanantaina aloitettiin treenit perusasennolla ja seuraamisella. Perusasennossa on vinoutta mutta seuraaminen on hienoa. Vasemmat käännökset sujuivat myös loistavasti. Askeleet taaksepäin ovat vaikeita; Nuka siirtyy liian taakse. Onneksi ollaan vasta avoimessa luokassa niin on aikaa treenata.

Seuraavaksi noutoja; Jokainen teki pieniä noutoharjoituksia ja sitten koko liikkeen. Nuka otti hieman nokkiinsa kun komensin sitä ennakoinnista ja ei meinannut hakea kapulaa ollenkaan muuta kuin käsimerkillä. Torstaina otin ennen agitreenejä muutaman noudon jolloin haki hyvin ja tuli hienosti sivulle. Tiputti kapulan mut nosti sen ite ilman käskyä. Nyt malttaa jopa odottaa vapautusta kun olen palkannut sitä vain sivulla istumisesta kapulan oton jälkeen.

Sitten hyppy; Nuka karkasi toisen koiran vuorolla hypyllä ja sitten omalla vuorolla ennakoi tosi paljon joten siirryttiin viimeiseksi. Sitten ihan ok hyppy ja istuminen tapahtui heti käskystä.

Kaukoja tein omalla väliajoilla ihan hienot vaihdot. Lisäksi tein myös pari luoksetulon pysäytystä ja näitä nyt tarvii treenata vielä ennen koetta. Pitää vaan ite muistaa et tekee myös läpi juoksuja ettei vauhti tipu raville.

Torstain agitreeneihin lähdettiin tallin rakennusprojektista suoraa; Nuka oli saanut juoksennella pari tuntia irti mummolassa ja mietin et saa nähä miten vaikuttaa treeneihin. Meitä oli vaan kaksi treenaamassa. Tehtiin hidastuksia, takaaleikkauksia ja valsseja. Olin suorastaan yllätynyt et Nuka ei tiputellut rimoja muuta kuin mun ohjausvirheiden tai hätäilyn takia. Kepeillä onnistui myös sivuttaisirtoaminen. Tämän kerran jälkeen taas näytti et voitais joskus oikeesti päästä rata läpi ilman et tulee rimoja alas. Pitää miettiä tammikuulle kisoja. Silloin olis Kajaanin näyttelyn yhteydessä kisat sekä Kemissä pakkasralli. Täytyy kysellä minkälaisella pohjalla nuo on ja sen mukaan miettiä mihin osallistutaan.

Nyt tuleekin noihin valmennuksiin taukoa ku oon ens viikolla kaikki valmennuspäivät (sekä toko että agi) töissä ja sitten meidän valmentaja on pari viikkoa itse treenaamassa. Pitää kokeilla päästä treenaamaan itekseen tuonne meidän kentälle. Täytyis ruveta suunnittelemaan tokokoulutuksia ku musta tehtiin tokovastaava meidän yhdistykseen.