Maanantai päivä kului treeneihin lähtöä odotellessa. Meillähän ei Nukan kanssa nyt olekkaan kuin yhdet treenit viikossa. Odottelemme juoksua ja en sen takia viitsinyt varata paikkoja muille kursseille.

1. Liikkeestä seisominen. Muutaman kerran jouduin huomattamaan liikkumisesta, nämä tapahtuivat silloin kun kaivoin taskuja.

2. Täyskäännöksiä. Sekä oikealle että vasemmalle. Mun tulisi itse liikkua vasemmalle käännöksissä vauhdikkaammin. Muuten suorastaan loistaavia.

3. Ruudusta seuraamiseen tuloa. Yllättävän hienoja seuraamiseen tuloja Nuka esitti vaikka ei olla tällaisia ennen treenattu. Vaikeimmaksi osoittautui se kun olen itse vasen kylki kohti koiraa ja siitä pitäisi tulla seuraamiseen. Jää aivan älyttömän vinoon. Harjoitellaan tätäkin.

4. Seuraamista oik. ja vas. käännöksiä. Eka pätkä aivan hirvee tuntui et koiralla mielessä aivan muu kuin seuraaminen. Jouduin 4 kertaa huomattamaan ja meillä oli vaan 4 käännöstä. Toinen sujui jo tosi hyvin paitsi kun pysähdyin (annoin toisen suorittaa rauhassa loppuun oman osuutensa) niin jäi seisomaan taas. Nyt täytyy ruveta palkkaamaan joka kerran ku se istuu jos saatais vahvistettua tuota istumista kun liike pysähtyy.

5. Paikallamakuu. a) Tehtiin silleen et seisoin selkäkoiraan päin. Nuka oli taas aika levoton mut ei yrittänyt nousta (seurasin peilistä). Minna aiheutti häiriötä kävelemällä koirien ympärillä. b) Menin piloon ja taas Nuka makasi rauhallisemmin kuin jos olen näkyvillä. Minna taas häiriköi heittelemällä palloa ja kävelemällä edes takaisin. Kiinnostuneesti seurasi mutta ei edes harkinnut nousemista. (oven raosta näkee mitä koira hommaa).

6. Noutoja. Nuka on kehittynyt valtavasti. Nosti kapulan maasta ja istui hyvin. Muutaman kerran tiputti mut pääosin piti tosi hyvin. Hertalla oli Nukan mielestä kivempaa ja pari kertaa oli lähdössä hakemaan Hertan kapulaa. Nyt täytyy jatkaa tuota maasta nostamista ja sitten viedä koira kauemmas ja matkalle jättää kapula jonka se saa tuoda mulle.

7. Viimeisenä tehtiin luoksetulo jossa Minna piti koiraa kiinni ja sitten päästi irti. Rasmus yritti tulla meidän tykö mut Nuka sanoi sille pari ärrää ja pidin sen kaukana toisella kädellä kunnes omistaja haki sen pois. Luoksetulossa ei ongelmaa.