Eilenhän meillä oli taas tokovalmennukset. Nukalla on aina kiire johonkin oppiikohan tuo nauttimaan pelkästä odottelusta koskaan. Nuka huomaa aina ja kaiken. Keskityttiin aika lailla seuraamiseen.

1. Riehuttiin koiran kanssa ja yritettiin saada sen viretila nousemaan tosi korkeaksi. Nukalla se nousi ja vaihdoin juoksusta kävelyksi, jottei pikkukoira liikaa kiihdy. On se vaan niin säpäkkä likka. Välistä toiset koirat kyllä kiinnosti tosi paljon. Mikähän tohonkin auttais, treeniseuraa täältä meidän suunnalta... Anyone...

2.Jatkettiin riehumista ujutettiin koira sivulle ja pyydettiin seuramaan. Tosi hienoja seuraamispätkiä. Mutta edistää, poikittaa ja painaa.

3.Harjoiteltiin liikkeellelähtöjä. Nukalla ei ongelmia näissä.

4.Pysähtymisiä. Nuka seuraa liian edessä minkä takia pysähdyksen perusasennot on liian edessä. Positiivisena puolena on et se on nykyään lähes aina suorassa.

5.Oikeallekäännöksiä. Nämä on saatu tosi tiiviiksi tuolla pallo eteen palkalla se suorastaan ui mun mukana.

6.Täyskäännöksiä oik. Näissä Nuka ottaa aina etäisyyttä ja peilistähän se löytyy syyllinen. Itse käännyn hankalasti ja painan koiran kauemmas ja heti kun korjasin kropan asentoa niin ei tuo mihinkään lähtenyt. Ohjaajan tulee opetella käyttämään omaa kroppaansa.

7. Vasemmallekäännöksiä. Nää on meille se vaikein käännös, joka johtuu tuosta Nukan seuraamispaikasta se on liian edessä ja mun pitää valita et mihin tungen jalkani ettei ne oo koiran tassun päällä. Mut pallo palkka taaksepäin on jonkun verran tuonut helpotusta tähän ongelmaan.

8. Hyppy. Matka vieläkin lyhyt ja se ei pysy paikallaan ku yritän esteen toiselle puolelle. Makupalakupilla sain Nukan hyppäämään kauempaa Treeniä, Treeniä ja vielä kerran treeniä..

9.Seuraaminen liikkuroituna. Sai valita otetaanko remmissä vai ilman. Otin remmissä kun muut treenasivat hyppyä ja Nukasta se on kiva liike. Poispäin muista seuraaminen oli mielestäni hyvää, hieman edistää ja tuppaa taipumaan mun jalan ympäri, täyskännöksessä taas nojasin. Vas.käännös; jouduin eka ottaan pitkän askeleen et koira ei olis edessä. Muuten tosi kiva. Oik.käännös. oli tosi hyvä. Kohti muita koiria Nuka seilas ja kontakti tippu muutaman kerran mut ihan ok. Tehtiin siis koko pätkä ilman palkkaa. Kokeillaan nyt palkkaamista taaksepäin ja sit niin et lasken käden housun saumanviereen ennen palkkaa. Mulla on harjoittelemista; reipas tahti, katse ja toi kropan hallinta. Nuka pitää treenata; kontaktia vaikka muualla tapahtuu jotain kivaa ja sit tota paikkaa.

10. Paikallamakuu. Otin n.puolella matkalla. Nuka pysy koko ajan maassa mut katseli kokoajan ympärilleen ja välistä jopa nuuski maata. Siis ei onneksi yrittänyt edes nousta ylös. Täytyy miettiä mitä tohon keksis. Täytyy saada joku porukka kasaan et voidaan tota treenata enemmän.

11. Liikkeestä seisominen. Erilaisia pikkutreenejä ensin. Sit suoritettiin liikkuroituna koko liike. Ainut minkä sai valita oli matka minkä kulkee ku koira on jätetty seisomaan. Minnan mielestä 10 liike. HYVÄ NUKA!