Tänään on koirilla ollut todellista vaihtelua ja ihmettelyä. Veljentyttö, joka on puolentoista vuoden ikäinen, oli äitinsä kanssa meillä kylässä.

Ukko raukka ei ymmärrä varoa toista pientä ja olisi halunnut leikkiä noutoleikkejä vaikka toista meinas hirvittää kun iso koira tulee kohti. Teimme sitten niin että tyttö sanoi aina iiti (irti) ja minä otin Ukolta pallon ja annoin tytölle joka sitten heitti sen Ukolle. Kivaa oli jospa Ukko saa leikki kaverin tuossa vuoden kahden päästä. Ukkoon voi leikkiessä luottaa vaikka leikkisi lapsen kanssa kun on aina niin varovainen eikä ole pentuaikojen jälkeen edes vahingossa ottanut sormeen.

Nuka taas nauttii lapsen pusuttelusta. Koko ajan oli matalana tunkemassa toisen syliin. Nuka menee siis ihan maata myöten toisen tykö. Nukaa piti halia ja paijata oikein urakalla. Pidimme tietysti koko ajan vahtia ettei tyttö pääse ottamaan liian kovaa kiinni karvoista ettei Nukan tarvi tehdä mitään ei toivottua.

Nukan kanssa ottettiin hieman sivulletuloa, seuraamista ja liikkeestä seisomista. Sivulletulossa tulee useimmiten oikein ja pyrkii korjaamaan jos ei puhu mitään. Liikkeestä seisominen oli tänään aivan loistava, pysähtyi heti ja pysyi paikallaan yhtään väärää asentoa ei tullut.

Kyllä on mukavaa kun koirat osaavat olla kohtuudella myös pienten lasten kanssa huolimatta vähäisistä kokemuksista.