Eilen suunnattiin vapaapäivän kunniaksi agilitytreeneihin. Viime aikoina on tuntunut ettei olla edetty mihinkään vaan junnataan paikoillaan. Hypyt on se meidän ongelma. Nukan vire on sairaan korkeena ja silloin se unohtaa hypätä ja vaan kaahaa läpi esteistä. Nyt ollaan pidetty tiukkaa kuria radoilla ja jokaisen tiputetun riman jälkeen laitan koiran maahan ja otetaan uudestaan. Tokikaan jos kyse on ohjausvirheestä niin siitä koiraa ei syytetä.

1.harjoitus: Putken ja puomin erottelu. Toimi sen jälkeen hyvin ku ohjaaja käytti oikeaa käskyä. Tätä pitäisi treenata enemmän.

2. A-putki. Ohjausvaihtoehdot: poispäinkäännös, valssi ja persjättö. Nämä sujui oikein hyvin kunhan muistin ottaa tarpeeksi etumatkaa. Etenkin valssin ja persjätön kanssa.

3. Putki-hyppy-pussi-rengas. Irtoamisharjoitus. Pussiin asti irtosi hienosti mutta rengas tuotti ongelmaa jos olin hirvittävän takana koska Nuka jäi odottamaan minua. Kolmas toisto oli kohtuullinen joten jätimme siihen.

4.Keinu. Tässä tehtiin valssiharjoitus. Vaikeaa koska Nuka ohjautui hyvin nopeasti pois keinulta kun yritin valssata. Pitää muistaa pitää se keinulla tiukilla Odota käskyillä. Meille tällä hetkellä parempi ohjausvaihtoehto on takaaleikkaus jonka Nuka kestää hyvin.

5. Hyppy-kepit-putki. Ohjausvaihtoehdot: poispäinkäännös, valssi ja persjättö. Poispäinkäännös hyvä. Valssi ja persjättö vaikeammat täytyy itse malttaa ja tehdä rauhassa jotta koira malttaa pujotella viimesen kepin.

6. Hyppy-rengas-hyppy-kepit-putki-putki-A-hyppy-putki-hyppy-hyppy-keinu-putki-putki-hyppy-pussi-rengas-hyppy-puomi-putki-kepit-hyppy. Hyppyongelmia oli kiitettävästi. Puomin sijasta ohjasin koiran putkeen eli olisi täytynyt jarruttaa enemmän jotta olisi saatu koira oikeeseen osoitteeseen. Lisäksi olin hieman myöhässä. Muuten oikein sujuva rata.

Hyppytekniikkaa treenatessa koira tekee oikein hienosti ja samaten yhdellä kahdella hypyllä. Heti jos tehdään rataa tai pitempää pätkää niin kiihtyy paljon jolloin hypyt ei onnistu. Nuo kun saatais kuntoon pystyttäis suuntaamaan sinne kisoihin.