Eilen päästiin taas paimentamaan. Kotosalla kattelin et huippukeli; pilvistä, tuulista mut kuitenkin lämmin (ei hirvee helle). Nukan kans lähdettiin matkaan ja mitä lähemmäs Tyrtsin peltoja tultiin sitä aurinkoisemmaksi muuttui. Päästiin pellolle ni siellä ei tuullut ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli kuuma.

Aloitettiin treenit käymällä 1. luokan rata kävellen läpi. Muistin sen ihan hyvin viime vuodelta. Kivasti oli saatu eri päin koko rata nyt ku mitä oli viime vuonna kisoissa ja treeneissä.

Nuka lähti toisena koirana. Lyhennettiin hakumatkaa ja ite olin lampaiden ja koiran välissä mut siitä huolimatta kaaresta tuli liian nafti ja lampaat karkas. Ei saatu tehtyä tolpan kiertoa kunnolla. Nuka tosi nihkee lähtemään oikealle ja yritti koko ajan mennä vasemmalle. Poispäinkuljetus meni ihan pipariksi koira ei flänkänny oikealle ollenkaan ja lampailla oli veto oikealla. Lopulta jouduttiin turvautumaan Minnan ja Åsan apuun et päästiin perinteiseen kuljetukseen. Eka pätkä perinteistä oli oikein mukava ja aattelin et tämähän alkoi sujumaan. Päästiin 2 portista läpi ja koira ei millään halunnut mennä oikealla vaan yritti taas sinne vasemmalle. Jotenkin mene mene ja suhisemalla sain sen lopulta oikealle ja päästiin taas liikkeelle. Ainut huono puoli oli et lampaat ehti valua tosi pahasti offlinille ku en saanu Nukaa oikealle. Kisoissa tulee parin pisteen menetys jos laitan koiran vasemalle niin et se leikaa lampaiden linjan mut parempi se ku et ollaan koko matka offline. Häkitys sujui hienosti. Häkissä koira on tosi rauhassa. Hallinta täytyy saada lopuksi ja sekin saatiin tehtyä.

Toisella pätkällä harjoiteltiin pelkästään kaaria. Joudun laittamaan tosi paljon uhkaa koiralle et saan sen lähtemään ulos. Ite täytyy muistaa odottaa et koira tosissaan kääntää sen päänsä ulos. Tällä saatiin 2 todella hienoa vasenta hakukaarta ja 1 ihan ok oikea. Ens kerralla jatketaan näitä hakuja ja kokeillaan saada matkaa pidennettyä sekä mut sinne tolpalle koiran kanssa.

Noiden viimeisten kaarien jälkeen uskallan jo haaveilla elokuun kisoista. Pyydän sen töistä vapaaksi ja jos en ite osallistu niin teen sit talkoohommia pelkästää. Tänään kävin noihin heinäkuun kisoihin hieman talkoilemassa. Rakennettiin Minnan kanssa uusi varikko hieman piiloon ja sellaseen paikkaan missä lampaat ei oo ollu aikasemmin. Toivottavasti toimis hyvin ainakin heinäkuun kisoissa.

Nukalle on nyt varattuna seuraava hieronta-aika. Katotaan sit millä aika välillä saadaan tuo koira hyväksi ja mitä kotihoito-ohjeita saadaan tulevaisuutta varten.